Η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ανάπτυξη της επιστήμης, αφού αποδεικνύεται καθημερινά ότι θα εισβάλλει στο σύνολο των τομέων που αφορούν την καθημερινότητά μας. Και το Chat GPT φαίνεται πως άνοιξε όλες τις πύλες δυνατοτήτων. Από απλές εκφάνσεις του τρόπου ζωής μας, έως πιο σύνθετες λειτουργίες του τρόπου που δομούνται οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι διευκολύνσεις μας διαδικτυακά.

Το Chat GPT είναι ένα από τα εργαλεία που έχει λειτουργήσει κομβικά στην ανακάλυψη νέων εργαλείων σε σχέση με την δουλειά, την απασχόλησή μας και στο όριο που χρησιμοποιείται ωφέλιμα για τον ανθρώπινο νου, ακόμα και στην απόπειρα δοκιμής νέων δημιουργιών, ανεξαρτήτως κλάδου.

Ορισμένα εκ των πιο διαδραστικών παραδειγμάτων με τα οποία αποδεικνύεται ο τρόπος που μπορεί κανείς να επενδύσει το χρόνο του, είναι η εκμάθηση γλωσσών, η δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού ή ακόμα κι ενός «chatbot», η δημιουργία κειμένων ή ακόμα και η οργάνωση του πλάνου των διακοπών.

Ομολογουμένως, οι διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης ξένων γλωσσών, είναι ένα ευρέως διαδομένο εργαλείο στον κόσμο της τεχνολογίας, ωστόσο χάρη στο λεγόμενο AI, μπορείτε πλέον να εξατομικεύσετε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα βάσει του οποίου εξυπηρετώνται οι ανάγκες, οι πιθανές αδυναμίες σας κατά την διαδικασία αυτή και κυρίως οι προϋποθέσεις προκειμένου να εξασκηθείτε στη γραφή.

Πώς διευκολύνει την καθημερινότητα το Chat GPT

Μέσω των «αυτοματοποιημένων» συστημάτων που διαθέτει το σκεπτικό στο οποίο δομείται αυτή η πρακτική, έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε ώστε να ελέγξετε τις ικανότητές σας στη χρήση της γλώσσας και στην εφαρμογή του αντίστοιχου λεξιλογίου.

Φυσικά η προτροπή δεν αφορά την αντικατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης, ωστόσο χάρη στο Chat GPT, η άμεση δημιουργία συνεργατών ή απλώς ενός εικονικού βοηθού, παρέχει μια προσαρμοσμένη εφαρμογή που να μπορεί να διασυνδέεται με το μοντέλο που θα θέσετε προς επίλυση σε κάθε περίπτωση. Μέσω μίας εφαρμογής που λαμβάνει πληροφορίες από τους χρήστες με τη μορφή κειμένου ή φωνής και στη συνέχεια δημιουργεί μια απάντηση με βάση την επίλυση του ζητήματος που θέσατε, εξασφαλίζετε μια εξαιρετικά αποτελεσματική και, κατά το δυνατόν φυσική αλληλεπίδραση με τον βοηθό σας.

Πληθώρα τρόπων δημιουργικής γραφής προσφέρονται επίσης στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, είτε αυτή αφορά την δημιουργία ενός Βιογραφικού σημειώματος, είτε ενός συνοδευτικού κειμένου ή άρθρου, είτε την σύνθεση ενός τραγουδιού.

Η συζήτηση άλλωστε, αναφορικά με την οποία πάσης φύσεως καλλιτέχνες αντιδρούν ποικιλοτρόπως, παγκοσμίως, αναφορικά με τις ανεξέλεγκτες λειτουργίες των προγραμμάτων αυτών, δεν είναι τυχαία, ωστόσο ίσως βοηθούσαν ώστε είτε να αναπτύξει κανείς τις ήδη υπάρχουσες σχετικές δεξιότητές του που χρήζουν καλλιέργειας στον ελεύθερο χρόνο του, είτε να αποπειραθεί απλώς να στήσει ένα δικό του… πόνημα.

Πολύ περισσότερο, εάν αξιοποιηθεί ώστε να καταγράψει τις πιο ικανές πτυχές του χρήστη και να συλλέξει με βάση την απαιτούμενη προτεραιότητα, τα ικανά χαρακτηριστικά του καθενός, που ένα Βιογραφικό πρέπει να αναδεικνύει.

Επειδή δε το σκέλος της διασκέδασης απαντά σε πιο… απτά σημεία, η οργάνωση μιας επαγγελματικής συνάθροισης ή ενός πάρτι, είναι επίσης στο παιχνίδι του Chat GPT, με τρόπο μάλιστα που προσφέρει ως και ιδέες σχετικά με το λεκτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίσταση.

Από το να οργανώσει κανείς ένα event μέχρι το να σκεφτεί πιο παραγωγικά, ατάκες χρήσιμες σε μια πρώτη συνάντηση, το ChatGPT σας εισάγει στη λογική έμπνευσης θεματικών πάρτι που είναι μια τάση πλέον, σας βοηθήσει στην επιλογή του χώρου, στις προτάσεις για διακόσμηση, στον προγραμματισμό ενός μενού και στον προγραμματισμό της αντίστοιχης μουσικής.

Όσο για τον σχεδιασμό μια συζήτησης, στις ανθρώπινες σχέσεις φυσικά δεν προσφέρει κανείς… «συνταγές», μα δεν είναι λίγες οι φορές που δαπανά αρκετό χρόνο κανείς ώστε να σκεφτεί την κατάλληλη αφορμή για να πλησιάσει κάποιον με έξυπνο τρόπο, ώστε το πρώτο ραντεβού να γίνει πιο ενδιαφέρον.

Ένα ακόμα διασκεδαστικό εργαλείο να αξιοποιηθεί το Chat GPT είναι να δημιουργήσετε ένα chatbot. Εκπαιδευτείτε σε συγκεκριμένα θέματα και απαντήσεις και, στη συνέχεια, ενσωματώστε τα στον ιστότοπο ή την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων σας, ώστε να συνδυάσετε ανθρώπινες αποκρίσεις και να απολαμβάνετε διάδραση σε συνομιλίες φυσικής γλώσσας με τους υπόλοιπους χρήστες.

Για να δημιουργήσετε ένα chatbot χρησιμοποιώντας το Chat GPT, θα χρησιμοποιούσατε συνήθως ένα API ή ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το μοντέλο στην εφαρμογή σας. Θα χρειαστεί επίσης να παρέχετε στο μοντέλο δεδομένα ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να μάθει πώς να δημιουργεί κατάλληλες απαντήσεις στον εκάστοτε χρήστη.

Είτε αναζητάτε έμπνευση, ψυχαγωγία ή απλώς έναν διασκεδαστικό τρόπο να περάσετε το χρόνο σας, το Chat GPT είναι πάντα έτοιμο να προσφέρει ένα χέρι ή έναν ψηφιακό εγκέφαλο.