Η Meta κάλεσε τους εργαζόμενους στη Βόρεια Αμερική να εργαστούν από το σπίτι τους την Τετάρτη, την ώρα που οι αρμόδιοι ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο απολύσεων, που θα ανέλθουν σε 4.000.

Οι περικοπές αφορούν όλα τα social media της πλατφόρμας, όπως το Facebook, το Instagram, το WhatsApp αλλά και το τμήμα εικονικής πραγματικότητας Reality Labs.

Εργαζόμενος παρομοίασε την κατάσταση με τη γνωστή σειρά ταινιών «Αγώνες Πείνας». «Θα γίνουν Αγώνες Πείνας εδώ» έγραψε στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Blind.

Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ομάδες θα ανασχηματιστούν κι όσοι παραμείνουν θα εργαστούν υπό νέους επόπτες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι, εφόσον μπορούν, για να επεξεργαστούν τις ειδήσεις, ενώ αρκετοί εκφράζουν ανησυχία.

Η Meta αναμένεται ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 4.000 ενώ άλλοι 6.000 αναμένεται να απολυθούν τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το 2023, όταν μίλησε για «έτος αποτελεσματικότητας».

Τον Νοέμβριο η Meta απέλυσε το 13% του εργατικού της δυναμικού, ήτοι11.000 εργαζόμενους περίπου, από τους συνολικά 87.000 και «πάγωσε» όλες τις προσλήψεις.