Φυσικά και δεν ήταν απαραίτητο να μας υπενθυμίσει ο Σπύρος Μπιμπίλας την ομοιότητά του με τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι κάτι που συζητιέται, άλλωστε, σε παρέες και οικογενειακά τραπέζια. Οι πιο εγκρατείς από εμάς θα υποστήριζαν πως ο Πρόεδρος του ΣΕΗ είναι μακρινός απόγονος της οικογένειας του Φιλίππου του Β’ και του γιου του Αλέξανδρου.

Αυτό ακριβώς το αρχαιοελληνικό του physique θα μπορούσε να τον κάνει περιζήτητο σε απαιτητικούς ρόλους. Για όσους δεν θυμούνται, η πολυδιαφημισμένη ταινία Alexander the Great, του Όλιβερ Στόουν, με τον Κόλιν Φάρελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πήγε άπατο. Μήπως τώρα ξέρουμε το γιατί… Μην απαντήσετε αμέσως!

Δεν είναι μόνο η εξωτερική ομοιότητα. Πάρτε και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά: Μεγάλος στρατηλάτης και ο ίδιος, ο οποίος ηγείται της στρατιάς των ηθοποιών της χώρας. Οραματιστής, δεινός ρήτορας…

Μετά την τελευταία του δήλωση, παρατηρώντας ενδελεχώς τη φυσιογνωμία του, ποιος έχει αντίρρηση πως το DNA του μοιάζει να χάνεται στο βάθος των χιλιετιών. Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλεξάνδρος. Εντοπίσαμε την οικεία φιγούρα του σε πίνακες που αποτυπώνουν μεγάλους άντρες της αρχαιότητας. Τα παρακάτω ντοκουμέντα θα μπορούν -και πρέπει, να συμβουλεύονται σκηνοθέτες, οι οποίοι θα θέλουν να γυρίσουν επικές ταινίες με θέμα την αρχαιότητα. Spyrus Bibilas is the guy!

Πώς το είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας; Φτυστός ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε όλα του, θα λέγαμε εμείς! Και όσοι κακοπροαίρετοι δεν θέλετε να κοιτάξετε κατάματα αυτή την αλήθεια, σας παραθέτουμε το πειστήριο. 

Μπίμπιλας Μέγας Αλέξανδρος

Οι αρχαιοελληνικές ρίζες του Σπύρου Μπιμπίλα, όμως, και το dna του γενικότερα, ματσάρουν αρμονικά με τον οποιονδήποτε. Γι’αυτό κι εμείς βρήκαμε τέσσερις ρόλους που θα μπορούσε να ερμηνεύσει με απόλυτη μαεστρία, καθώς ταιριάζει γάντι με όλους. Δεν μας πιστεύετε; Ιδού

Στον ρόλο του φιλόσοφου ως ένας άλλος Σωκράτης 

Εδώ, συνομιλώντας με τον Αλκιβιάδη, Σάκη Ρουβά της εποχής του!

Μπίμπιλας Μέγας Αλέξανδρος

Στο ρόλο του Ιουλίου Καίσαρα

Θα μπορούσε να είναι το κορυφαίο καρέ της ταινίας, η δολοφονία του από τους Συγκλητικούς.

Μπίμπιλας Μέγας Αλέξανδρος

Εδώ ως ένας random αρχαίος Έλληνας

Το πιο ξεκάθαρο δείγμα του αρχαιοελληνικού του DNA. Με δυσκολία ξεχωρίζει κανείς ποιος είναι!

Μπίμπιλας Μέγας Αλέξανδρος