Για σχεδόν μια δεκαετία το «Free Britney» αντηχούσε στο Λος Άντζελες και έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον. Κάθε μέρα που περνούσε η ένταση του αιτήματος μεγάλωνε. Κι όσο η Britney Spears γινόταν πιο εγκλωβισμένη, τόσο πιο αγωνιώδη χαρακτήρα έπαιρναν οι φωνές των υποστηρικτών της. Από το βράδυ της Πέμπτης, αυτό το κίνημα ίσως και να ολοκλήρωσε τον σκοπό του, καθώς ο Jamie Spears αποχώρησε από την κηδεμονία της, το λεγόμενο conservatorship, παρόλο που στην ανακοίνωση του δικηγόρου του μοιάζει με κίνηση τακτικής.

13 χρόνια αιχμαλωσίας έφτασαν στο τέλος τους. 13 χρόνια στα οποία η Britney Spears έκανε μεν συναυλίες, παρήγαγε μουσική μέχρι ένα σημείο, αλλά τα δολάρια που κέρδιζε περνούσαν στην κατοχή και εποπτεία του πατέρα τους. 13 χρόνια στα οποία βγήκε για εκείνη η εικόνα μιας γυναίκας που τα έχει χάσει από την πολλή δημοσιότητα, που είναι επικίνδυνη για τα παιδιά της, που δε μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της και γι΄αυτό περνούσε κάποιες περιόδους σε κλινική που της έδιναν φάρμακα παρά τη θέλησή της.

Ήταν μια σκληρή εποχή που δεν πρόκειται να σβήσει από μέσα της. Μετά από ενάμιση χρόνο δικαστικής μάχης, η οποία κορυφώθηκε στα τέλη Ιουνίου, όπου η Britney Spears έκανε ολομέτωπη επίθεση στον πατέρα της για την κακοποίηση τόσων ετών, όλα δείχνουν να πάνε κατ΄ευχήν. Έστω και με πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία.

Υπό το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης και με το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να έχει ήδη αφαιρέσει τον δικηγόρο που είχε επιλέξει για την κόρη του, ο Jamie Spears ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το «δικαίωμα» του conservatorship.

https://www.intronews.gr/i-proti-megali-niki-tis-britney-spears

«Ο πελάτης μου θα αποχωρήσει και είναι διαθέσιμος να συνεργαστεί με την έδρα για να βρεθεί το μεταβατικό στάδιο. Όταν όλα αυτά τα ζητήματα διευθετηθούν, τότε θα κάνει πίσω. Δεν βλέπει αυτή τη στιγμή επείγουσες περιστάσεις για να γίνει άμεσα η αποχώρησή του και δεν κατανοεί πως θα είναι καλύτερα για την κόρη του να βρεθεί ένας άλλος κηδεμόνας. Καθώς όμως είναι ο στόχος αναίτιων επιθέσεων από τον κόσμο, δεν πιστεύει ότι μια δημόσια διαμάχη με την κόρη του θα ήταν προς όφελος της. Έτσι, παρόλο που πιστεύει ότι είναι αδικαιολόγητη η αίτηση για αντικατάστασή του, προτίθεται να συνεργαστεί με την έδρα και τον δικηγόρο της κόρης του για να βρουν έναν άλλο κηδεμόνα» ανέφερε ο δικηγόρος του.

Αυτή η τελευταία φράση δημιουργεί σίγουρα σκέψεις και αμφιβολίες για το τι παιχνίδι παίζει ένας αδίστακτος άνθρωπος, αλλά ο δικηγόρος της Britney Spears, ο Mathew Rosengart, έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη. Δεσμεύτηκε μάλιστα να μη σταματήσει εδώ, αλλά να πιέσει τις διαδικασίες για να τεθεί νομικά υπόλογος ο Jamie Spears για όσα της έκανε σε αυτά τα 13 χρόνια.

«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη κι ένα ακόμα βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης. Στις 14 Ιουλίου υπέβαλα αίτημα για να καθαιρεθεί μετά από 13 χρόνια ο κ. Jamie Spears και ανέφερα πως εγώ και η εταιρεία μου θα κινηθούμε επιθετικά και με επιμονή για να συμβεί αυτό. Είμαστε ικανοποιημένοι που μαζί με τον δικηγόρο του συναίνεσαν στο να αιτηθούμε την αποχώρησή του. Αισθανόμαστε όμως απογοήτευση από τις ντροπιαστικές επιθέσεις τους προς την κ. Spears και όσους τη στηρίζουν» είπε ο Rosengart.

«Θα συνεχίσουμε την εξονυχιστική έρευνα μας για τον κ. Spears και όσους συμμετείχαν αυτά τα 13 χρόνια στην κατασπατάληση της περιουσίας της και περιμένω τον κ. Spears να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου για τις πράξεις του».

Προς ώρας η Britney Spears δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, αλλά τη στιγμή που έγινε η ανακοίνωση, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Instagram, με τα πανηγυρικά σχόλια για την απελευθέρωση της να είναι άπειρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Britney Spears (@britneyspears)