Όταν πέθανε ο Hugh Hefner, πάρα πολλοί αναφέρθηκαν σε κάποιον μισογυνισμό και σεξισμό του. Μέχρι και ρατσιστή τον είχαν αποκαλέσει. Το Playboy πάντως ήταν και είναι ένα περιοδικό που πρωτοπορεί, που έχει προβάλλει διαφορετικούς τύπους σώματος και που τώρα έκανε το μεγάλο βήμα να έχει στο εξώφυλλο του τον πρώτο gay άνδρα, τον Bretnan Rock. Αυτό είναι το legacy του Hefner.

Ο Bretnan Rock, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, είναι ένας youtuber που έχει γίνει φωνή-σύμβολο για την LGBTQ κοινότητα, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο fanbase 17.7 εκατομμυρίων ακόλουθων στο Instagram και προσφάτως κυκλοφόρησε τη δική του σειρά καλλυντικών.

«Το να έχει το Playboy εξώφυλλο έναν γκέι άντρα, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την LGBTQ κοινότητα, για την καστανή φυλή, είναι σχεδόν απίστευτο. Συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο; Είναι τρομερό. Και είμαι πολύ όμορφη στο εξώφυλλο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Playboy (@playboy)

Ο Bretman Rock είναι ο τρίτος άντρας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Playboy, μετά τους Hugh Hefner και Bad Bunny, αλλά είναι ο πρώτος στην ψηφιακή έκδοση του περιοδικού. Αυτή η κίνηση ήρθε ως επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο πλευρών που ξεκίνησε τον Ιούνιο με την κυκλοφορία σειράς t-shirt για τον μήνα του Pride.

Το τεύχος Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ολόκληρο προς το τέλος του μήνα, όταν και το Playboy θα δημοσιεύσει και περισσότερο υλικό από τη φωτογράφιση, μαζί με το κλασικό backstage video.

Στο παρελθόν, ένα transgender άτομο είχε βρεθεί στο εξώφυλλο του Playboy Mexico, η Victoria Volkova. Παράλληλα, το 2017 στη Γαλλία, η Ines Rau ήταν η πρώτη trans που έπαιρνε τον τίτλο Playboy Playmate.