Είναι κάπως οξύμωρο όταν μία φεμινίστρια, υπερασπίζεται τους άνδρες, αλλά να που η Caitlin Moran το έκανε. Έχοντας δώσει ομιλίες για τον φεμινισμό και την σύγχρονη γυναικεία φύση, η ίδια καλούνταν συνέχεια να απαντήσει μία ερώτηση: Ποια ήταν η συμβουλή της για τους άνδρες.

Η Caitlin Moran, η οποία είναι γνωστή και για τα μπεστ-σέλερ βιβλία της «How to Be a Woman» και «How to Build a Girl» απαντούσε με χιούμορ λέγοντας: «Θα έλεγα, α) σας παρακαλώ, αν έχετε την καλοσύνη και μπορείτε να το αποφύγετε, μη μας βιάζετε, και β) βάζετε τα μπολ μέσα στο πλυντήριο πιάτων και όχι δίπλα στο πλυντήριο πιάτων».

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν μια συζήτηση με τέσσερα αγόρια από το σχολείο της κόρης της, την ταρακούνησε.  «Οι άνδρες θεωρούνται πλέον εκ προοίμιου κακοί ή τοξικοί. Μας κατηγορούν για τα πάντα. Οι άνθρωποι απλά υποθέτουν αυτόματα ότι είμαστε όλοι βιαστές», της είπε ένα αγόρι.

Η Caitlin Moran άρχισε να το διερευνά το ζήτημα και μέσω του «What About Men?», φαίνεται πως κι εκείνη πιστεύει τελικά πως είναι ευκολότερο να είσαι γυναίκα στις μέρες μας παρά να είσαι στρέιτ λευκός άνδρας. Εν μέρει επειδή οι στρέιτ λευκοί άνδρες εξακολουθούν να θεωρούνται ως «προδιαγεγραμμένοι» και ως εκ τούτου «είναι σα να έχουν καταστεί οι πραγματικές λεπτομέρειες της ζωής τους διάφανες. Αόρατες».

Για τις γυναίκες, γράφει, «η αλλαγή ξεκινάει από εκείνη την εξαίσια στιγμή», όταν συνειδητοποιείς ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σου. «Αλλά πώς μπορούν οι άντρες να κατηγορήσουν ‘την πατριαρχία’ όταν, ως στρέιτ λευκός άντρας, μοιάζεις με την ενσάρκωση της πατριαρχίας; Τότε βρίσκεσαι απλώς σε μια κατάσταση τύπου ‘Fight Club’, όπου χτυπάς τον εαυτό σου στο πρόσωπο». Το “What About Men?” είναι γραμμένο με το συνηθισμένο εξομολογητικό ύφος της Moran –  με τη διαφορά ότι εν προκειμένω υπερασπίζεται τους ίδιους ανθρώπους που έχουμε συνηθίσει να χλευάζει.

Σημειώνεται πως το βιβλίο βασίζεται σε συνεντεύξεις που πήρε η συγγραφέας από άνδρες ηλικίας 40 έως 55 ετών σχετικά με τα μηνύματα που έχουν δεχτεί από μικροί για το πώς πρέπει να είναι ένας άνδρας.

Η Moran μιλάει με έναν φίλο της σχετικά με τον εθισμό του στο πορνό, με έναν άλλον για τον τρόπο που φλερτάρει, διερευνά γιατί οι άνδρες δεν πηγαίνουν στον γιατρό (φόβος για τις επικρίσεις άλλων ανδρών – φόβος για τον θάνατο – φόβος μήπως φανούν αδύναμοι), καταπιάνεται με τη γήρανση. Επίσης προσφέρει στους άνδρες κάποιες πολύτιμες γυναικείες συμβουλές.