Ο Μάθιου Πέρι, λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, εθεάθη με μια γυναίκα σε εστιατόριο, η ταυτότητα της οποίας αποκαλύφθηκε από την ίδια. Η Αθίνα Κρόσμπι, η πρώην Μις Καλιφόρνια και φιναλίστ στο Μις Teen USA,  ισχυρίστηκε πως εκείνη γευμάτιζε με τον ηθοποιό σε μια ανάρτησή της στο Instagram. 

«Για άλλη μια φορά δεν είχα ποτέ την πρόθεση να πω τίποτα, αλλά μιας και έχω ταυτοποιηθεί, ναι, αυτή είμαι εγώ μαζί του την περασμένη Παρασκευή. Θέλω να τονίσω ότι ο Μάθιου ήταν σε εξαιρετικά καλή διάθεση και μου μίλησε με ενθουσιασμό για τα πράγματα που έρχονται στη ζωή του. Ήταν τόσο χαρούμενος και ζωντανός. Παρακαλούμε να αποφύγετε κάθε εικασία γύρω από τον θάνατό του και να ξέρετε ότι ο άνθρωπος έκανε αγώνα να επιστρέψει και πραγματικά άξιζε περισσότερο χρόνο σε αυτή τη γη. Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας μας έχασε πραγματικά έναν θρύλο», έγραψε η Αθίνα Κρόσμπι και πρόσθεσε σε μια άλλη ανάρτηση:

«Είμαι τόσο συντετριμμένη από τον θάνατό του, αλλά θεώρησα ότι ήταν κακόγουστο να μιλήσω γι’ αυτό δημόσια, καθώς η προσοχή δεν θα έπρεπε να είναι σε μένα, αλλά σε εκείνον και την κληρονομιά του. Όμως, πράγματι, ήμασταν φίλοι και ήμουν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που του μίλησαν και τον είδαν πριν πεθάνει».

Μάθιου Πέρι

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μάθιου Πέρι και η Αθίνα Κρόσμπι ήταν στο εστιατόριο για περισσότερη από μιάμιση ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν μαζί. Μάλιστα, ήταν τόσα τα βλέμματα, που κάποιοι κατάλαβαν πως ο ηθοποιός δεν άγγιξε καθόλου το φαγητό του.