Η Σακίρα, που τον τελευταίο καιρό απασχολεί την επικαιρότητα κυρίως λόγω της προσωπική της ζωής, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένεται να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στα «MTV Video Music Awards 2023» (MTV VMA), με την παρουσία της.

Είναι η πρώτη καλλιτέχνις από τη Νότια Αμερική που θα τιμηθεί με το περίφημο βραβείο «Video Vanguard».

Με το εν λόγω ειδικό βραβείο «Video Vanguard» έχουν τιμηθεί στο παρελθόν οι: Μπιγιονσέ, Νίκι Μινάζ, Μαντόνα, Τζάνετ Τζάκσον, LL Cool J, Τζένιφερ Λόπεζ, Ριάνα, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Μίσι Έλιοτ.

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στη σκηνή των βραβείων του MTV

Η σταρ είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στη σκηνή των «VMAs», μετά από 17 χρόνια. Εκείνη τη βραδιά, στην εκδήλωση θα δώσουν τη δική τους performance και οι καλλιτέχνες: Ντέμι Λοβάτο, Karol G, καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα, Måneskin και Stray Kids.

H τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα για δεύτερη συναπτή χρονιά στο περιβόητο Prudential Center, στο Νιου Τζέρσεϊ και θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Η Σακίρα διεκδικεί, φέτος, συγκεκριμένα βραβείο στις παρακάτω κατηγορίες: «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», «Καλύτερη Συνεργασία» και «Καλύτερου Latin» στην οποία είναι υποψήφια δύο φορές.

«Τεράστιος ο αντίκτυπος»

«Η Σακίρα είναι μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη που συνεχίζει να εμπνέει και να επηρεάζει τις μάζες με τη μοναδική της μουσική δεινότητα.

Είναι πρωτοπόρος για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και μία από τους πρώτους καλλιτέχνες που βρέθηκαν να ηγούνται της παγκοσμιοποίησης της μουσικής της Λατινικής Αμερικής.

Ο τεράστιος αντίκτυπός της σε όλο το μουσικό τοπίο θα είναι μακροχρόνιος, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί και να ψυχαγωγεί στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Μπρους Γκίλμερ, πρόεδρος της Paramount για τη Μουσική, τα Μουσικά Ταλέντα, τον Προγραμματισμό και τις Εκδηλώσεις, καθώς και Επικεφαλής Περιεχομένου της «Paramount+» για τη μουσική.