Ο χωρισμός του Ζεράρ Πικέ και της Σακίρα συνεχίζει να κρατά το ενδιαφέρον του Τύπου ζωντανό, τροφοδοτώντας τον βέβαια και οι δύο πλευρές και κυρίως η Σακίρα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής κρατάει όσο γίνεται σιγή ισχύος, αποφεύγοντας να μιλά για την πρώην του και απαντώντας διπλωματικά στις ερωτήσεις που του κάνουν για εκείνη. 

Μία ακόμη συνέντευξη που ο Ζεράρ Πικέ θέλησε να αποφύγει οτιδήποτε που να αφορά την Σακίρα, ήταν κι αυτή που έδωσε στο «El Escorpion Dorado». Ο οικοδεσπότης ξεκινώντας από την αρχή, ρώτησε τον ίδιο τι μουσική προτιμά να ακούει στο αμάξι του. 

Ο Ζεράρ Πικέ απάντησε το εξής:  «Παίξε αυτό των Peso Pluma και Bizarrap», με τον οικοδεσπότη να τον ρωτά: «Θέλεις άλλο ένα τραγούδι Bizarrap ή να το αφήσουμε έτσι;», εννοώντας το κομμάτι που έχει κάνει με τη Σακίρα.«Ας το αφήσουμε έτσι», απάντησε ο ποδοσφαιριστής. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που ρώτησαν τον δημοσιογράφο τον λόγο που απέφυγε να ρωτήσει κάτι σχετικά με την Σακίρα, με τον ίδιο να εξηγεί πως με τον Ζεράρ Πικέ έχει πολύ καλή σχέση και συνέχισε λέγοντας πως:

«Λοιπόν, δεν ρωτάς για κάτι προφανές. Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ. Το μόνο άτομο που έχει μιλήσει για όλο αυτό είναι η Σακίρα, ο Πικέ δεν είπε πολλά. Όταν εμπλέκονται παιδιά, προσπαθώ να αποφύγω τέτοια πράγματα. Παρόλα αυτά, έγιναν αναφορές στη Σακίρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».