Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ για το διάσημο, πλέον, οινοποιείο, Chateau Miraval. Η ηθοποιός ρίχνει, ξανά, τα βέλη της εις βάρος του πρώην συζύγου της, κατηγορώντας πως συμπεριφέρεται σαν οξύθυμο παιδί που ξόδεψε εκατομμύρια χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ο αμπελώνας που βρίσκεται στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας, ο οποίος αγοράστηκε για 28 εκατ. δολάρια από την Τζολί και τον Πιτ, το 2008, έχει φέρει σε ρήξη τους δύο σταρ τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν η Τζολί πούλησε το 50% του μεριδίου της, το 2021, σε έναν Ρώσο ολιγάρχη, παρά το γεγονός πως υπήρχε συμφωνία να μην πουλήσει κανείς από τους δύο.

Έκτοτε έχουν εξαπολύσει κατηγορίες ο ένας στον άλλων, μέσω των δικηγόρων τους, ενώ η τελευταία εξέλιξη θέλει την Τζολί να μηνύει μέσω της πρώην επενδυτικής εταιρείας της, Nouvel, τον Μπραντ Πιτ για αλόγιστα έξοδα εκατομμυρίων δολάριων, προκειμένου να κατασκευάσει ένα στούντιο ηχογράφησης και ανακαινίζοντας την πισίνα. 

Η αγωγή της Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ

Το ότι η Τζολί πούλησε στον Ρώσο ολιγάρχη ήταν και η αιτία που ο Πιτ άλλαξε τελείως τη συμπεριφορά του στο οινοποιείο. Ο ηθοποιός στην ουσία επινόησε τρόπους για να έχει τον πλήρη έλεγχο του Chateau Miraval.

Σύμφωνα με την αγωγή που είδαν οι Financial Times, γράφεται πως o Μπραντ Πιτ συμπεριφέρθηκε σαν «οξύθυμο παιδί» και επιδόθηκε σε μια «απροκάλυπτη αρπαγή χρημάτων».

Η Nouvel, η πρώην εταιρεία της Αντζελίνας Τζολί, ανέφερε σε νομικό έγγραφο ότι ο Μπραντ Πιτ «προέβη σε όλο και πιο εξωφρενικές ενέργειες για να διατηρήσει τον έλεγχο» του οινοποιείου και ότι φέρεται να «απογυμνώνει τον παραγωγό από τα περιουσιακά του στοιχεία».

Τζολί

Η δήλωση του Πιτ του 2014 που τώρα η Τζολί… τρολάρει

Εκτός από τις κατηγορίες εις βάρος του, η Αντζελίνα Τζολί στην αγωγή της σχολίασε και τις δηλώσεις του Πιτ, το 2014, που αποκαλούσε τον εαυτό του αγρότη. Μέσω αυτής, η ηθοποιός αναφέρει πως ενώ αυτοσυστήνεται ως οινοποιός, «κατά τη διάρκεια των ετών που φέρεται να ‘έχτισε’ την επιχείρηση, γύρισε και εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες, για να μην αναφέρουμε ότι έκανε αμέτρητες διαφημιστικές καμπάνιες, ταξίδεψε με τζετ σε όλο τον κόσμο για πρεμιέρες ταινιών και συμμετείχε σε πάρτι του Χόλιγουντ» και συμπληρώνει:

«Αν και αναμφίβολα επισκέφθηκε τους αμπελώνες για να θαυμάσει την δουλειά των Γάλλων εργατών που έκαναν την επιχείρηση επιτυχημένη, ο Πιτ δεν είναι αμπελουργός. Ασχολείται με ψευδαισθήσεις και όχι με χώμα και σταφύλια».