Ανατριχιάζει ο μητροκτόνος με την απολογία του, λίγο πριν οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Ο 34χρονος Β.Τ. ο οποίος σκότωσε τη μητέρα του στις 4 Απριλίου στον Κορινό Πιερίας και οδήγησε με τη σορό της στη θέση του συνοδηγού για περίπου 60 χιλιόμετρα μέχρι τη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε την Τρίτη (26/4) ενώπιον του ανακριτή.

Από νωρίς ήταν γνωστό πως επρόκειτο να επικαλεστεί τη φερόμενη επιθυμία της 71χρονης μητέρας του να βάλει τέλος στη ζωή της ή ακόμη χειρότερα, να ζητήσει από τον γιο της να τη σκοτώσει. Χωρίς αμφιβολία, ανατριχιάζει ο μητροκτόνος καθώς τα όσα είπε στον ανακριτή σκιαγραφούν μία σοκαριστική εικόνα.

Ο 34χρονος Β.Τ. περιέγραψε το ταξίδι του με τη μητέρα του στον Κορινό Πιερίας, στο σημείο όπου συχνά έκανε διακοπές η οικογένεια, μετά τον προγενέστερο χαμό του πατέρα.

«Στον γυρισμό έπαθε σοκ. Άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να τη σκοτώσω. Την πίεσα ότι πρέπει να δει με άλλο τρόπο τη ζωή αλλά είπε ότι δεν αντέχει πλέον», είπε ο 34χρονος αρχικά και συνέχισε περιγράφοντας καρέ-καρέ τη στιγμή της στυγερής δολοφονίας της μητέρας: «Μου είπε “πήγαινε στην παραλία”. Πήγα στο πορτ μπαγκάζ και πήρα το όπλο. Της είπα: “Δες κάτι…”, γύρισε και πυροβόλησα».

Η περιγραφή σφίγγει το στομάχι καθώς ο 34χρονος με αυτό το παιδαριώδες τέχνασμα έκανε πιθανότατα τη μητέρα του να κοιτάξει αλλού και χωρίς πολλές περιστροφές τράβηξε την σκανδάλη. Τα πυρά διέλυσαν το κεφάλι της αδικοχαμένης γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας πάντως ο 34χρονος επέμεινε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τη μητέρα του και πως η καραμπίνα προοριζόταν για τον εαυτό του: «Δεν είχα την καραμπίνα για να τη σκοτώσω αλλά για να αυτοκτονήσω. Μετά τη δολοφονία προσπάθησα πολλές φορές να αυτοκτονήσω, αλλά δεν τα κατάφερα».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Νικόλαος Πετρίδης σημείωσε πως ο εντολέας του προφυλακίστηκε εν τέλει για την αυτοπροστασία του, διότι έχει επιδείξει τάσεις αυτοκτονίας. Παράλληλα σημείωσε πως δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, ενώ γνωστοποίησε πως κατέθεσε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.