Συνέχεια στο σίριαλ του εκβιαστή αστυνομικού δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/8) όταν τόσο ο ίδιος ο 53χρονος Ν.Ξ., όσο και ο 29χρονος γιος του και ειδικός φρουρός, διάβηκαν την πόρτα του ανακριτή Χανίων.

Πρώτος προσήλθε ο Ν.Ξ., ωστόσο η διαδικασία της απολογίας του εκβιαστή αστυνομικού δεν προχώρησε. Ο 53χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για ν’ απολογηθεί αύριο Πέμπτη (31/8). Θυμίζουμε πως η υγεία του εκβιαστή αστυνομικού είχε κλονιστεί και μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη (29/8) στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όπως φαίνεται είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Απολογία εκβιαστή αστυνομικού

Ελεύθερος με περιοριστικούς ο γιος του εκβιαστή αστυνομικού

Ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων αφέθηκε ο 29χρονος ειδικός φρουρός, γιος του εκβιαστή αστυνομικού που κατηγορείται για συνέργεια σε εκβίαση. Στον 29χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην περίπτωσή του, δεν προκύπτουν εκ πρώτης όψεως πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, σε αντίθεση με τον πατέρα του, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες που φέρνουν στην επιφάνεια τη σκιώδη δράση του.

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ του δικηγόρου και του συλληφθέντα:

– «Δευτέρα πρωί θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο . Κύριε Ν… μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει ξέρω τι πρέπει να κάνω».

– «Γιώργο πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις, πρόσεξε, ξέρεις».

– «Κύριε Ν… έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά . Είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά. Σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».

Ένα από τα θύματά του μίλησε στο Star για τα όσα βίωσε και έστειλε το δικό του μήνυμα, καταφέρνοντας να νικήσει το φόβο της και να βοηθήσει τους «Αδιάφθορους» του Εσωτερικών Υποθέσεων να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τον αξιωματικό που κατηγορείται για εκβιασμούς, προστασίες, απειλές, μέχρι και ότι «έσβηνε» κλήσεις με το αζημίωτο.

«Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε στο Star και διηγήθηκε τη δική της ιστορία.

«Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ» ανέφερε.

Ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε πάνω από 120.000 ευρώ από έναν πρώην δικηγόρο, προκειμένου να τον προστατέψει, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από μια υπόθεση που είχε χειριστεί, όπως μεταδίδει το Mega.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας, που σχετίζονται με την υπόθεση.

Photo credits: neakriti.gr