Ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό προκύπτει κατά τη διάρκεια της απολογίας του 38χρονου Γ.Σ., ο οποίος σύμφωνα με δική του ομολογία σκότωσε με μία πέτρα τον 65χρονο πατέρα του, Φώτη Στάμο στην ορεινή Φωκίδα.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν φέρνουν στην επιφάνεια πτυχές εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις πληροφορίες που είχαν προκύψει από πληροφορίες από την προανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του 38χρονου το πρωί της Πέμπτης (28/9) κράτησε αρκετή ώρα. Ο δράστης του αποτρόπαιου φονικού στη Φωκίδα, φέρεται να είπε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού πως το σενάριο που διακινούνταν και τον ήθελε να είχε τσακωθεί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από το Νοσοκομείο Λαμίας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο 38χρονος αρνήθηκε πως τσακώθηκε με τον πατέρα του, ενώ δεν ξεκαθαρίζεται ο λόγος για τον οποίο οι δύο άνδρες σταμάτησαν στη μέση του επαρχιακού-αγροτικού δρόμου και πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου. Πηγές τονίζουν πως ο 38χρονος επικαλέστηκε το ακαταλόγιστο ένεκα ψυχολογικών προβλημάτων.

Φονικό στη Φωκίδα, πατροκτόνος

«Δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει» λέει ο δικηγόρος για το φονικό στη Φωκίδα

Σχετικά με όλα τα παραπάνω, σε ένα μεγάλο βαθμό εξήγηση έδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στο Live News του Mega.

Ο γνωστός νομικός ισχυρίστηκε πως ο εντολέας του έχει ψυχιατρικό ιστορικό και πως βρίσκεται εν μέσω ρυθμιστικής αγωγής, την οποία όμως εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει διακόψει.

Πάνω σε αυτούς τους ισχυρισμούς πρόκειται να χτιστεί και η υπερασπιστική γραμμή, με τον δικηγόρο να ενημερώνει πως έχει καταθέσει ήδη αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη:

«Έχει ένα παλαιότερο ψυχιατρικό ιστορικό, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί η ανάκριση συνεχίζεται. Έχει τεθεί από εμάς το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας κατηγορηματικά: «Δεν είναι δολοφονία. Ο άνθρωπος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του και όταν το έκανε, αλλά ούτε και τώρα μπορεί να καταλάβει τι έχει κάνει».

Όσον αφορά το ζήτημα των φαρμάκων ο συνήγορος σημείωσε: «Έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει», συμπλήρωσε.

Φονικό στη Φωκίδα, θύμα
Ο Φώτης Στάμος

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

Η διαδικασία της απολογίας ενώπιον του ανακριτή Άμφισσας στη Φωκίδα ολοκληρώθηκε με τη σύμφωνη απόφαση του δικαστικού λειτουργού και του εισαγγελέα για την προφυλάκιση του καθ’ ομολογίαν δράστη. Έτσι οι δύο λειτουργοί διέταξαν την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Εδώ να σημειώσουμε πως παρατηρούνται μία σειρά από ανατροπές αναφορικά με τα όσα φερόταν να είχε δηλώσει ο δράστης προανακριτικά και με τα όσα είχε φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή.

Ιδίως όσον αφορά τα περί τσακωμού, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν μέλος της τραγικής οικογένειας να έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα, μερικές στιγμές πριν το μοιραίο.

Από τα συμφραζόμενα προκύπτει πως το εν λόγω μέλος ισχυρίζεται πως αντιλήφθηκε τους δύο συγγενείς του να καβγαδίζουν κατά την επιστροφή τους στη γενέτειρά τους, την Άρτα. Παράλληλα όμως, πληροφορίες αναφορικά με την προανακριτική διαδικασία, ήθελαν τον 38χρονο να υποστηρίζει πως όντως τσακώθηκε με τον πατέρα του και μάλιστα πάλεψαν επειδή ο πατέρας του ήθελε να τον σκοτώσει πρώτος!