Ο 46χρονος Κλόντι, καταδικασμένος για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του δικηγόρου Μ.Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε εκτελέσεις και άλλων ποινικών, φέρεται να έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, έναν 43χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη, έναν 49χρονο που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, από το τμήμα δίωξης εκβιαστών, για σύσταση συμμορίας απόπειρα εκβίασης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ συνελήφθη και μία 38χρονη κατηγορούμενη για το νόμο περί όπλων.

Πώς εκβίαζαν τον επιχειρηματία

Το θύμα ήταν ένας 45χρονος από την Αγία Βαρβάρα, ιδιοκτήτης καταστήματος ενδυμάτων στην περιοχή. Οι κατηγορούμενοι ζητούσαν υπέρογκα ποσά από τον ίδιο, απειλώντας τον πως θα σκοτώσουν τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου 2023, ο 43χρονος συλληφθείς μαζί με τον 49χρονο που αναζητείται, πήγαν στο μαγαζί του 45χρονου και τον ανάγκασαν να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με τον 46χρονο έγκλειστο Αλβανό βαρυποινίτη.

Ο Κλόντι ζήτησε από το θύμα 100.000 ευρώ, ενώ μέσα στην ίδια μέρα κάλεσε ξανά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, απαιτώντας επιτακτικά να του δώσει τα χρήματα. Οι εκβιαστές όμως δεν έμειναν στα τηλεφωνήματα και έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του 45χρονου.

Πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του θύματος!

Δύο ημέρες αργότερα, το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, έπειτα από εντολή του Κλόντι προς τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, αυτά πήγαν έξω από το σπίτι του 45χρονου στην Αγία Βαρβάρα και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου, ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών, επικοινώνησε και πάλι τηλεφωνικά με τον καταστηματάρχη, προχωρώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέες απειλές για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, εάν δεν έδινε τα χρήματα που απαιτούσε.

Από το τμήμα εκβιαστών συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο Αστυνομικών το οποίο εντόπισε στις 2 Μαρτίου, το απόγευμα, ένα από τα μέλη της συμμορίας, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αγία Βαρβάρα, και το συνέλαβε.