Μαίνεται για 5η μέρα η εισβολή στην Ουκρανία, με τον κόσμο να κρύβεται σε καταφύγια όταν οι σειρήνες ηχούν σε διαφορές περιοχές της χώρας. Όλοι, όπως μπορούν και με κάθε τρόπο, προσφέρουν βοήθεια στην χώρα, η οποία στέκεται μόνη της και παλεύει να μείνει όρθια.

Έτσι και η Google της Alphabet Inc, προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο, επιβεβαίωσε χθες την προσωρινή απενεργοποίηση μερικών χαρτών της Google Maps για την Ουκρανία, καθώς προσφέρουν πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κίνηση στους δρόμους (όπως πολυκαταστήματα ή εστιατόρια της Ουκρανίας), αλλά και αναφορικά με την παρουσία του κόσμου σε διάφορες περιοχές.

Εισβολή στην Ουκρανία: Αντέχει για 5η μέρα το Κίεβο – Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες για διαπραγμάτευση

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της, δήλωσε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από σχετικές διαβουλεύσεις που είχε με τις πηγές της πληροφόρησης που λαμβάνει, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών αρχών.

Γενικά, 0ι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Google, έχουν ανακοινώσει ότι λαμβάνουν νέα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των χρηστών στην περιοχή. Οι υπηρεσίες του διαδικτύου, αλλά και σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούνται από ερευνητές που παρακολουθούν τις δραστηριότητες γύρω από τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters