Ώρες αγωνίας για τους τρεις άντρες που αγνοούνται στο όρος Χελμός κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει ως τώρα, οι διασώστες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα κράνος κι ένα μπουφάν, ενώ η δυνατότητα πρόσβασης είναι περιορισμένη, καθώς το σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι έρευνες, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Χιονοδρομικό, είναι πολύ δύσκολο. Από την Πυροσβεστική εικάζουν πως χιονοστιβάδα ενδέχεται να παρέσυρε τους αναρριχητές, όταν έκαναν παγοαναρρίχηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

«Ακόμα δεν έχουμε κάτι, δεν έχουμε βρει κάτι. Έχουμε κάποιες ενδείξεις ίσως, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε το σημείο που υπάρχουν οι ενδείξεις και δεν γνωρίζουμε αν είναι και αυτό το σημείο όπου έχουν πέσει. Οπότε ακόμα είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης. Αυτά που διαδίδονται είναι ψευδή δηλαδή», αναφέρει απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida για το αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι βρέθηκε εξοπλισμός των τριών αγνοούμενων.

«Δεν έχει βρεθεί τίποτα ακόμα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ίσως έχουμε οπτική επαφή με κάποια αντικείμενα τα οποία όμως δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε στην παρούσα φάση. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι», συνεχίζει.

Επιχειρούν ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Καλάβρυτα

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή MEGA ο κ. Άγριος αναφέρθηκε στο περιστατικό, λέγοντας:«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χθες να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

Ο καιρός για Χελμό είναι σχετικά καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα με μέτριους ανέμους αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.