Το βράδυ της Παρασκευής δύο παιδιά 16 ετών δέχθηκαν επίθεση στην ευρύτερη περιοχή του Λαγονησίου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 23:00, δύο νεαροί περπατούσαν επί της οδού Κολοκοτρώνη, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά τους, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων κατέβηκε και άρχισε να τους πυροβολεί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός παιδιού.

Για την ώρα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας και θα καταθέσει όταν πάρει εξιτήριο. Οι αρχές προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και η βαλλιστική έρευνα για το όπλο ίσως ρίξει περισσότερο φως, μιας και βρίσκονται στα σκοτάδια.

Από τις καταθέσεις των παιδιών επιχειρούν να σχηματίσουν το προφίλ του δράστη, καθώς και το κίνητρο του, μιας και ούτε υπήρξε απόπειρα απαργής τους, αλλά ούτε  είχαν βγει με την παρέα τους για γκράφιτι, όπως ειπώθηκε.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει, πάντως, πως ο δράστης επέβαινε σε ένα μαύρο SUV με φιμέ τζάμια, μάρκας Suzuki. Κι αυτό είναι ίσως το μοναδικό χειροπιαστό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς των παιδιών – «Πέσανε στα πόδια και παρακαλούσαν να μην τους πυροβολήσει»

Η θεία του φίλου του 16χρονου τραυματία, που βρισκόταν μαζί του στο περιστατικό, μίλησε στον Alpha και είπε ότι «τους μίλησε σε ξένη γλώσσα, τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε. Πυροβόλησε μία φορά το ένα παιδί, τον φίλο του ανιψιού μου, και τον πέτυχε στο μηρό. Το παιδί δεν το κατάλαβε εκείνη την ώρα. Ενιωσε ένα πόνο», περιέγραψε και συμπλήρωσε:

«Πέσανε τα παιδιά στα πόδια τους και του είπαν “Κύριε, σας παρακαλώ μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά”. Ο συγκεκριμένος συνέχισε να ουρλιάζει και εκείνη την ώρα πήγε και τράβηξε το παιδί, το ένα, για να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Το παιδί που πυροβόλησε. Με το που τον πυροβόλησε, πήγε τον έπιασε από το μπράτσο και τον έσυρε στο αυτοκίνητό του. Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να παραπάτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως λίγο τα παιδιά, και άρχισαν να τρέχουν και έπεσαν σε κάτι θάμνους».