Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Maria Baronova, πρώην αρχισυντάκτρια της «Russia Today», υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, θα καταστήσει πιθανόν τη χώρα της, στόχο μιας καταστροφικής επίθεσης. Η ίδια καταδικάζει την ρωσική εισβολή, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει επί παντός επιστητού, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox News.

H δημοσιογράφος, γνωρίζει καλά πως όποιος καταφερθεί ενάντια του Κρεμλίνου δημόσια, κινδυνεύει από τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά, όπως λέει, η προσωπική της ασφάλεια είναι το λιγότερο που την ανησυχεί. Η Baronova είναι ανύπαντρη μητέρα.

Πρόσφατα, παραιτήθηκε από την ρωσική εφημερίδα στην οποία εργαζόταν σε υψηλή θέση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των στρατευμάτων του Putin στην Ουκρανία, όπως δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Znak.

«Η κυβέρνηση Πούτιν, είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και έχει κάνει τις ζωές των Ρώσων μια ατελείωτη κόλαση. Οι παππούδες μας δεν πολέμησαν γι’ αυτά που κάνει ο Putin. Και τώρα έχουν προδοθεί».

Η Baronova συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ότι ξέρω αυτούς τους ανθρώπους πολύ καλά. Ποτέ δεν εκτοξεύουν απειλές, απλώς σκοτώνουν, οπότε υπάρχει μια περίεργη σιωπή γύρω μου, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου αυτή τη στιγμή. Δεν υπερβάλλω». Η ίδια, όπως ανέφερε, παραμένει στη ρωσική πρωτεύουσα μαζί με το παιδί της.

«Έχω έναν γιο, δεν μπορώ να φύγω γιατί ο πατέρας του δεν μου επιτρέπει να φύγω μαζί του και έτσι προτιμώ να μείνω στη Μόσχα. Δεν θα τα παρατούσα, ούτε θα έχανα τον μισθό και τη δουλειά μου αν ήμουν σίγουρη ότι θα ζήσουμε για πολλά χρόνια, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί σε όλους μας στη συνέχεια».

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως ο Putin θα καταφύγει στα πυρηνικά όπλα, όπως επισημαίνει η Ρωσίδα δημοσιογράφος.

Ποια είναι η θαρραλέα δημοσιογράφος – ακτιβίστρια

H Baronova, δεν ξεκίνησε την καριέρα της στα κρατικά μίντια, όπως έγινε αργότερα. Για αρκετά χρόνια, υπήρξε δημόσια επικριτής του Putin, διοργανώνοντας μάλιστα, κατά τη διετία 2011-2013, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της ακτιβιστικής της δράσης, δεχόταν συχνά επιθέσεις, ενώ μια φορά οδηγήθηκε μέχρι και στο νοσοκομείο.

Τότε, μέλη του πανκ και ακτιβιστικού συγκροτήματος Pussy Riot, είχαν φυλακιστεί εξαιτίας του ίδιου κινήματος. Η Baronova, είχε πραγματοποιήσει εντός εκκλησιαστικού ναού διαμαρτυρία, ολομόναχη. Οι αρχές την κατηγόρησαν για οχλαγωγία και την οδήγησαν στα δικαστήρια. Από καθαρή τύχη, επιλέχθηκε ως προστατευόμενη αμνηστείας και έγινε ένα από τα δεκάδες άτομα που κατάφεραν να αθωωθούν για παρόμοιες ενέργειες.

Ως μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, δυσκολεύτηκε αρκετά να ισορροπήσει την ριψοκίνδυνη δουλειά της και το ακτιβιστικό της έργο, με το μεγάλωμα ενός ανήλικου παιδιού. Τότε, ήταν που η εφημερίδα «Russia Today», της πρόσφερε θέση εργασίας.

Η Baronova, ανέφερε για την εργασία της στο ενημερωτικό έντυπο, πως το μεγαλύτερο κομμάτι των καθηκόντων της, πήγαινε στην συλλογή χρημάτων για μητέρες παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και για αυτό τον λόγο, απείχε αρκετές φορές από τα συμβούλια αποφάσεων των ειδήσεων.

Όταν ο πόλεμος ξεκίνησε, με την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικά εδάφη, αρκετοί από τους συναδέλφους της, επαναλάμβαναν δημόσια, δηλώσεις του Κρεμλίνου, πως σκοπός της εισβολής είναι η «αποναζικοποίηση» της Ουκρανίας, από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ενώ οι ρωσικές επιδρομές βρίσκονταν σε εξέλιξη, συνεργάτης της δημοσιογράφου, της επιτέθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, λέγοντας: «Αν ντρέπεσαι που είσαι Ρωσίδα, μην ανησυχείς, δεν είσαι πλέον Ρωσίδα».

Η Baronova απάντησε δημόσια στην επίθεση του συνεργάτη της, ωστόσο η κρατικά ελεγχόμενη, μιντιακή εταιρεία είχε ήδη αποδεχτεί την παραίτηση της.

Παρά το παρελθόν της ως επικριτής της κυβέρνησης, η Baronova, έχει επιλέξει να παραμείνει στη Ρωσία, για χάρη της οικογένειας της.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Putin δεν κάνει μόνο στρατιωτικό πόλεμο: To Πατριαρχείo της Ρωσίας εξαπολύει ένα «ορθόδοξο τζιχάντ»

TikTok: Η Ουκρανή που έγινε viral παρουσιάζοντας τη ζωή στο καταφύγιο – Προσποιείται ότι είναι Ιταλία και σε 5αστερο ξενοδοχείο

Brittney Griner: Αιχμάλωτη σε ρώσικες φυλακές η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια – Αγώνας για να ελευθερωθεί