Δε λέει να βάλει μυαλό τούτο το έθνος και κάθε Πάσχα θα εμφανιστούν κατά μυριάδες όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η Ανάσταση συμβαίνει μόνο αν «εκραγεί» το άπαν σύμπαν, με την Εκκλησία και το κράτος να συμμετέχουν άκοντες ή έκοντες σε αυτό το έγκλημα.

Ήδη, δύο αγόρια που κρατούσαν κροτίδες, έχασαν τα δάχτυλα τους, γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να τα αποτρέψει. Ένα κοριτσάκι 7 ετών έπαθε εγκαύματα γιατί έσκασαν πάνω της κροτίδες. Αυτή δεν έφταιγε. Όπως δεν έφταιγε και το 2011 ο 7χρονος Χρήστος.

Τότε, το μικρό αγόρι ήταν στην εκκλησία όπου ο μπαμπάς του είναι ιερέας, ήταν ένα παπαδοπαίδι και συμμετείχε στους εορασμούς της Ανάστασης όταν μια φωτοβολίδα έσκασε στο μάτι του. Οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, έμεινε στην εντατική για 5 μέρες και πέθανε.

Ο πατέρας του, ο πάτερ Διονύσιος, είχε περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του αγοριού του.

«Το 2011 το Πάσχα, εδώ μπροστά στον ναό, την ώρα που λέγαμε το Χριστός Ανέστη, αρχίσανε οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και μια από αυτές έφυγε και ήρθε στο παιδί μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο».

«Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία»

Υπό το φως των σοβαρών τραυματισμών των τριών μικρών παιδιών, η αδερφή του εκλιπόντος Χρήστου, που ήταν τότε μικρό κορίτσι, ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok με το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που συμβαίνει κάθε Ανάσταση.

«Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρις να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χερί και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά απο 5 ημέρες να φύγει απο τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς.

Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστευεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φωτα και “μπαμ μπουμ”, μην πάς στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις.

Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξτου αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται».

@garufalia_

Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!

♬ πρωτότυπος ήχος – Γαρυφαλιά ‘Σούτζιου’