Η μεγαλύτερη τράπεζα στις Η.Π.Α. και στον κόσμο είναι κατά πάσα πιθανότητα η JP Morgan Chase. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Jamie Dimon, σε μια ενημερωτική ημερίδα κλήθηκε να απαντήσει στα σενάρια διαδοχής του -ένα καυτό θέμα στην Wall Street – αλλά κυρίως στα προσόντα που πρέπει να έχει ο διάδοχος του.

Η απάντηση του J. Dimon έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ίσως βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και αλλού. Ο Dimon είπε ότι είναι τεράστιο λάθος για έναν οργανισμό να προσπαθεί να βρει έναν ηγέτη που διαθέτει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, π.χ. να είναι καλός μάρκετινγκ, στη διαχείριση κινδύνων ή στην τεχνολογία. Ένας τέτοιος ηγέτης «είναι εγγυημένο ότι θα αποτύχει».

Κατά την άποψη του Dimon, σημαντικότερο είναι ο ηγέτης να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού στην κοινωνία.

Να ξέρουν όλοι ότι δουλεύει σκληρά.
Να είναι περίεργος για να μαθαίνει καινούργια πράγματα.
Να μπορεί εύκολα να αλλάζει κατεύθυνση όταν χρειάζεται.
Να παραδέχεται τα λάθη του και να τα διορθώνει γρήγορα…

O Jamie Dimon αποκάλυψε ότι:

«Πραγματικά, νιώθω πολύ άνετα που το διοικητικό συμβούλιο της JP Morgan ετοιμάζει τον διάδοχό μου. Η ώρα της συνταξιοδότησής μου πλησιάζει. Σύντομα θα αποσυρθώ».

«Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και σήμερα είμαι κάπως όπως ήμουν στα 8 μου», είπε ο Dimon σχετικά με το θέμα του πόσο καιρό θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.

«Δεν πρόκειται να αλλάξω, δεν πρόκειται να παίξω γκολφ. Αγαπώ τη χώρα μου, αγαπώ την παρέα μου, αγαπώ την οικογένειά μου».

«Δεν μπορώ να το κάνω αυτό για πάντα, το ξέρω. Η έντασή με την οποία δουλεύω είναι η ίδια.
Νομίζω ότι, όταν δεν έχω αυτή την ένταση, θα πρέπει να φύγω. Δεν μπορώ να δουλεύω για πάντα. Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι δεν πρέπει να συνταξιοδοτούνται όντας στη θέση τους».

*Πηγή banks.com.gr