Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, αφότου οι τιμές έφτασαν στον θεό. Είναι «ζωτικό» οι λιανοπωλητές καυσίμων να εφαρμόσουν τις πτωτικές τιμές χονδρικής και στο προϊόν που δίνεται στους καταναλωτές. Οι τιμές πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 14 ετών.

Η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε εξ αιτίας ορισμένων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ελπίδων για πρόοδο στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και προσδοκίες ότι η ζήτηση από την Κίνα θα χαλαρώσει καθώς η πανδημία εκεί αναζωπυρώνεται. Το αργό Brent υποχώρησε στα 98 δολάρια το βαρέλι.

Ο εκπρόσωπος της RAC για τα καύσιμα, Simon Williams, είπε ότι οι οδηγοί «θα πρέπει να ενθαρρύνονται από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και των τιμών χονδρικής. Είναι πλέον ζωτικής σημασίας οι μεγαλύτεροι λιανοπωλητές που αγοράζουν καύσιμα πιο συχνά να αρχίσουν να αντικατοπτρίζουν αυτές τις μειώσεις στις αντλίες για να ανακουφίσουν τους οδηγούς από τον πόνο της συνεχώς αυξανόμενης τιμής», πρόσθεσε.

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 5%. Η τιμή του βαρελιού WTI υποχωρεί κατά 5,7% στα 97,13 δολάρια, το οποίο αγοράζει η Ευρώπη. Η τιμή του βαρελιού του Brent Βόρειας Θάλασσας έπεσε κατά 6% στα 100,54 δολάρια. Η Ένωση λιανοπωλητών βενζίνης δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω πτώση των τιμών όταν παραδοθεί το φρέσκο ​​απόθεμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή του Brent έφθασε την περασμένη εβδομάδα κοντά στα 140 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Οι τιμές του πετρελαίου καθορίζονται κυρίως από την τιμή του αργού πετρελαίου και την ισοτιμία του δολαρίου, καθώς οι συμφωνίες γίνονται σε δολάρια.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις, κάποιοι αναλυτές είπαν στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ότι περίμεναν η πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι προσωρινή. Ο Nathan Piper, επικεφαλής έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Investec, δήλωσε ότι οι περαιτέρω περιορισμοί στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου – η Ρωσία είναι ο τρίτος ισχυρότερος εξαγωγέας πετρελαίου-  σημαίνουν αύξηση στις τιμές.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ουκρανία: Έχει πλάκα όταν οι «ισαποστάκηδες» μας κατηγορούν ότι το βουλώσαμε στο παρελθόν

Ουκρανία: Εδώ κουμάντο κάνουν οι γυναίκες – Έμειναν πίσω, πήραν τα όπλα και αντιστέκονται

Putin: Πόσο εφικτό είναι για τη Δύση να τον καταστρέψει οικονομικά;