Πολυκατοικία εννέα ορόφων χτυπήθηκε στην Ουκρανία, νωρίτερα, το πρωί, από τις ρωσικές δυνάμεις, με 2 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 7 να τραυματίζονται, όπως μεταδίδει το Kyiv Independent. Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία εμφανίζονται πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες και να βοηθούν κόσμο να βγει από το κτίριο.

Επιπλέον, πλάνα που δημοσιεύτηκαν από το ουκρανικό μέσο NEXTA TV φέρεται να δείχνει το εργοστάσιο της αεροπορικής βιομηχανίας Antonov, λίγο έξω από το Κίεβο, να καίγεται. Η τοποθεσία, γνωστή και ως Hostomel, βρίσκεται περίπου 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου του Κιέβου και είναι το σημαντικότερο διεθνές αεροδρόμιο φορτίου της χώρας, καθώς και μια βασική στρατιωτική αεροπορική βάση.

Απομόνωσαν την Ουκρανία από το θαλάσσιο εμπόριο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλει έναν εξ αποστάσεως αποκλεισμό της ακτής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, στην ουσία απομονώνοντας την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Υπογραμμίζει, δε, πως οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις επιτίθενται με πυραύλους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. «Ενδέχεται να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες».

Ο Boris Johnson ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα δωρίσει περισσότερες από 500 κινητές γεννήτριες στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην παροχή ενέργειας σε βασικά κτίρια, όπως νοσοκομεία, καταφύγια και μονάδες επεξεργασίας νερού.

Η έξοδος των προσφύγων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία έχει κορυφωθεί στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη αυτόν τον αιώνα. Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, με περισσότερους από 100.000 να έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει στην Πολωνία. Η Κρακοβία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, παλεύει τώρα με τις νέες αφίξεις καθώς τα προσωρινά καταλύματα και τα καταφύγια παραμένουν γεμάτα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Zelensky: Θέμα χρόνου να βομβαρδιστούν ΝΑΤΟϊκές χώρες από τους Ρώσους

 

Iryna Sergeyeva: Η πρώτη Ουκρανή εθελόντρια των στρατιωτικών δυνάμεων που γίνεται υπολοχαγός

Με πληροφορίες από Guardian