Σε σχεδόν 30 εκατομμύρια της Βρετανίας θα απαγορευθεί να χρησιμοποιούν λάστιχα ποτίσματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η Thames Water, ξεκινά τους περιορισμούς αφού είπε ότι τα επίπεδα νερού στις δεξαμενές της ήταν «πολύ χαμηλότερα από το συνηθισμένο», εν μέσω μιας εκτεταμένης ξηρασίας σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Η εταιρεία ακολουθεί τις αποφάσεις των Welsh Water, Southern Water, South East Water και South West Water στην εφαρμογή των απαγορεύσεων, με την Yorkshire Water να είναι η τελευταία εταιρεία ύδρευσης που θα ακολουθήσει το παράδειγμα, στις 26 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 29,4 εκατομμύρια πελάτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν λάστιχα νερού μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Βρετανία: Ο Ιούλιος, ο πιο ξηρός μήνας από το 1885

Τον περασμένο Ιούλιο η Βρετανία βίωσε έναν ακραίο καύσωνα, με αποτέλεσμα η ξηρασία να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στο νερό. Η εταιρεία είπε ότι αυτή τη στιγμή βιώνει τον «πιο ξηρό Ιούλιο από το 1885», με τον Τάμεση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών.

Τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου έζησαν δύο ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Υπηρεσία Περιβάλλοντος είπε ότι θα χρειαστούν βροχές εβδομάδων για να αναπληρωθούν τα αποθέματα νερού και να τερματιστεί η ξηρασία. Οι 15 εκατομμύρια πελάτες της Thames Water δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν σωλήνες για τον καθαρισμό αυτοκινήτων, το πότισμα των κήπων τους, το γέμισμα πισινών και το καθάρισμα των παραθύρων και λοιπών εξωτερικών χώρων.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου προχώρησε στην ασυνήθιστη δράση της εκστρατείας για όλα τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ να σταματήσουν να πωλούν μπάρμπεκιου μιας χρήσης λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς κατά τη χρήση τους σε ανοιχτούς χώρους.

Βρετανία: Δίνει ο ένας τον άλλον στεγνά

Η ατμόσφαιρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη στη Βρετανία, αφού πλέον ο ένας δίνει τον άλλον για τη χρήση του νερού. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη λάβει 999 κλήσεις από εκείνους που κατασκοπεύουν τους γείτονές τους προτού καν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις για λάστιχα, σημειώνει το δημοσίευμα. Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης δήλωσε ότι έχει ήδη δει «άνευ προηγουμένου ζήτηση» στις τηλεφωνικές τους γραμμές για μια σειρά ζητημάτων αυτό το καλοκαίρι, λαμβάνοντας περισσότερες από 1.000 κλήσεις την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δύο άνδρες σκοτώνουν με μαχαίρι έναν καρχαρία στη Φλόριντα, αλλά η νομοθεσία δεν το βρίσκει παράνομο

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για παράνομες υιοθεσίες παιδιών από τις κατεχόμενες περιοχές

Sanna Marin: Νέο βίντεο από την επίμαχη βραδιά τη δείχνει να χορεύει κολλητά με γνωστή influencer