Σε μια ημέρα κατά την οποία Ρώσοι και Ουκρανοί επιτετραμμένοι είχαν 4ο κύκλο συνομιλιών και διαβουλεύσεων στη Λευκορωσία, ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός και στα περί ουδετερότητας, οι Ρώσοι στρατιώτες συνέχισαν τις θηριωδίες τους, αφού βομβάρδισαν ένα θέατρο στη Μαριούπολη, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο κάποιοι από τους 400.000 κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί και δεν έχουν σχέδιο διαφυγής.

Σύμφωνα με ανάρτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Μαριούπολη, το θέατρο της πόλης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν αναζητήσει καταφύγιο, δέχτηκε απανωτά χτυπήματα με βόμβες και υπέστη μεγάλες καταστροφές το απόγευμα της Τετάρτης. Μάλιστα, επειδή μαίνεται κι ένας πόλεμος προπαγάνδας, το CNN επιβεβαιώνει πως η φωτογραφία είναι από το συγκεκριμένο θέατρο, όπου μαίνεται φωτιά στα χαλάσματα από τις εκρήξεις.

«Οι Ρώσοι κατέστρεψαν κυνικά και επί σκοπού το Δραματικό Θέατρο στην Καρδιά της Μαριούπολης. Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα σε ένα κτήριο όπου εκατοντάδες ειρηνικοί πολίτες της πόλης κρύβονταν», έγραψε στην ανάρτηση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο κανάλι στο Telegram εξήγησε ότι «είναι αδύνατο να εκτιμήσουμε το μέγεθος αυτής της τραγικής και απάνθρωπος πράξης, γιατί η όλη εξακολουθεί να βομβαρδίζεται σε κατοικημένες περιοχές. Είναι γνωστό ότι μετά τον βομβαρδισμό, το κεντρικό μέρος του Δραματικού Θεάτρου καταστράφηκε και η είσοδος για το καταφύγιο επίσης. Αναμένουμε αριθμό για ανθρώπινες απώλειες.

Είναι αδύνατον να βρεθούν λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν το μέγεθος της σκληρότητας και του κυνισμού με τον οποίο οι Ρώσοι εισβολείς καταστρέφουν τον πληθυσμό της ουκρανικής παραθαλάσσιας πόλης. Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι παραμένουν στο στόχαστρο του εχθρού. Αυτοί είναι απόλυτα άοπλοι και ειρηνικοί άνθρωπο. Δε θα συγχωρήσουμε και δε θα ξεχάσουμε ποτέ», είπαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με ένα στόμα, μια φωνή.

Ο σύμβουλος του δημάρχου στη Μαριούπολη, Petro Andriushchenko, ανέφερε ότι το καταφύγιο αυτό είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και μέγεθος στο κέντρο της πόλης. Οι εκτιμήσεις θέλουν πάνω από 1.000 ανθρώπους να κρύβονται εκεί. Η πιθανότητα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες είναι μεγάλη και δεν υπάρχει τρόπος να διασπάσουν τον όχλο.

Εκτός από τη Μαριούπολη, οι Ρώσοι φέρονται να επιτέθηκαν και σε κονβόι που μετέφερε αμάχους προς το Ζαπορίζιε, μεταξύ των οποίων και ο τελευταίος ξένος πρόξενος στην Ουκρανία, ο Έλληνας Μανώλης Ανδρουλάκης.

Με ποιον τρόπο, μετά απ΄αυτό, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ουδετερότητας με τους Ρώσους; Πολύ περισσότερο όταν ο Zelensky απευθύνει κάλεσμα στο αμερικανικό Κογκρέσο για να ορίσει ζώνη απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ απαντά κατηγορηματικά πως δεν θα προβεί σε τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, από τις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση Biden για 800 εκατομμύρια νέας βοήθειας προς την Ουκρανία, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να επιτίθενται επίτηδες σε Αμερικάνους απεσταλμένους των μίντια, μετά τον θάνατο δημοσιογράφου των New York Times και φωτορεπόρτερ του Fox News χθες.

* Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Niall Ferguson: Ο ιστορικός που προέβλεψε τη ρώσικη εισβολή βλέπει Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας

Ουκρανία: Το σχέδιο «ουδετερότητας» για την κατάπαυση του πυρός – «Κοντά σε μια συμφωνία οι δύο πλευρές»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άντρας αγκαλιάζει τον σκύλο του που έχει παραλύσει από τους βομβαρδισμούς