Σαν βόμβα εν αίθρια έπεσε η είδηση της καταγγελίας για κακοποίηση εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την Ελένη Χρονοπούλου. Ο Ευρωβουλευτής δήλωσε πως πρόκειται για ένα «καταφανέστατο ψέμα» και παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το τραγικό της υπόθεσης – αν η καταγγελία αποδειχθεί αληθινή – είναι πως ο Αλέξης Γεωργούλης είναι δραστήριος στο θέμα της κακοποίησης των γυναικών. Μιλούσε δημόσια γι’αυτό και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν την καταγγελία, είχε εμφανιστεί σε κανάλι της Κύπρου και είχε σχολιάσει:

«Υπάρχουν κάποια θέματα όπως το harassment που από την αρχή της θητείας είχαμε βάλει εμπρός, να κάνουμε δουλειά πάνω στο θέμα, στον πολιτιστικότομέα. Τώρα έρχονται οι καρποί, μέσα στον επόμενο μήνα έχουμε open hearing όπου θα μιλήσουν οι ειδικοί για το τι συμβαίνει στον πολιτιστικό τομέα. Για πρώτη φορά θα καταγράψουμε στην Ευρώπη τι συμβαίνει. Θα έχουμε επίσημα και τεκμηριωμένα στοιχεία, θα είναι η αρχή για τη λύση ενός μεγάλου προβλήματος. Το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό για εμένα. Αν λύσουμε το θέμα στον πολιτισμό θα πάρουν και άλλοι κλάδοι το παράδειγμα. Γιατί στον πολιτισμό, τα εργαλεία που έχει ο κάθε άνθρωπος είναι το σώμα του και ο ψυχισμός του και σε ένα harassment αυτά χτυπιούνται πρώτα».

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2022 είχε μιλήσει στον Alpha και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την κακοποίηση: «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίησηστους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό. Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης».