Μια ζεϊμπεκιά στην πιο άκυρη στιγμή, ενώ δηλαδή η χώρα καιγόταν και θρηνούσε τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, έγινε αιτία ο Νίκος Χαρδαλιάς να χρειαστεί να καλύψει ακόμα μία ειδική αποστολή.

Η τουλάχιστον ατυχής κίνηση του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και θάψιμο κάθε μορφής αλαζονείας πριν καν διεξαχθούν οι δεύτερες εκλογές και ενώ είχε «κλειδώσει» η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα αυτό δεν αφορούσε μόνο τα πρόσωπα που φλέρταραν με μια θέση στην κυβέρνηση. Όσο λοιπόν κι αν αυτή η αστοχία έγινε σε κακό τάιμινγκ, με τον χρόνο να πιέζει για αλλαγή στον στρατηγικό σχεδιασμό, έμοιαζε βέβαιο ότι ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να στηρίξει τον Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο πρωθυπουργός τα ζύγισε αρκετές φορές τα πράγματα πριν πάρει την απόφασή του. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου τον οποίο εκτιμά ιδιαιτέρως για τις ικανότητές του, ενώ είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του κι άλλα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα τον… μόνιμο Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, έναν πολιτικό ευρείας αποδοχής.

Η τελική επιλογή όμως φέρνει στο προσκήνιο για την Περιφέρεια τον Νίκο Χαρδαλιά. Τον άνθρωπο που εξαργυρώνει την πολλή δουλειά και την επιτυχημένη παρουσία του σε όποιο πόστο και ρόλο του έχει ανατεθεί. Και βέβαια, γνώστη πολλών ζητημάτων της αυτοδιοίκησης μια και έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν πλέον είναι τι θα κάνει μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γιώργος Πατούλης. Ο προφανώς απογοητευμένος Περιφερειάρχης δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει στην άκρη παρότι κάτι τέτοιο θα το ήθελε η Νέα Δημοκρατία για να μην βρεθεί απέναντι στον Χαρδαλιά. Και υπάρχει λόγος που όπως φαίνεται θα ρισκάρει να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα έστω και με δεδομένα πολλές δεκάδες χιλιάδες χαμένες ψήφους.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να φτιάξει πολύ καλές σχέσεις με πολλούς δημάρχους στην Αττική, κάποιοι εκ των οποίων αναμένεται να τον στηρίξουν παρά την αντίθετη γνώμη της ΝΔ. Κι επιπλέον διαθέτει μεγάλο αριθμό πιστών ψηφοφόρων που εκτιμούν το έργο του στην Περιφέρεια.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην ανακοίνωση της ΝΔ πριν λίγη ώρα, όπου με 25 λέξεις, επιβεβαιώσε αυτό που ήταν γνωστό από το Σάββατο, την στήριξη στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά.