Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει κεντρικά να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σχετικά με τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να αποφεύγονται οι δηλώσεις που δείχνουν έπαρση ως προς την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαριά ήττα.

«Ας βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους», είναι το σύνθημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία. Σαφώς από τη «γαλάζια» παράταξη δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια διαδικασία που δεν τους αφορά, καθώς θεωρούν ότι ενδεχομένως θα έχει χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που προσδοκούν.

Αντίπαλος μας αυτή τη στιγμή είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν στο intronews.gr στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, όμως, δεν πέρασε απαρατήρητη μια φράση του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. «Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά ο κ. Τσίπρας, μολονότι η ΝΔ, έλαβε 41% χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «οδυνηρό για την κοινωνία», δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές.

Η στρατηγική αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θα έχει έναν κερδισμένο: το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η λογική Τσίπρα να κατηγορεί τους άλλους για την δική του ήττα θα δώσει νέα ώθηση στο κόμμα ενώ πλέον στις ιδιωτικές τους συζητήσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι στόχος είναι (όχι απαραίτητα βραχυπρόθεσμος) να υπερκεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τοποθετούν ,δε, ήδη το ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των δεύτερων εκλογών: «Σε αυτή τη νέα πορεία αγκαλιάζουμε τις αγωνίες των πολιτών για να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στην αντιπολίτευση, πραγματικό ανάχωμα και αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία».

Κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζοντας: «Εμείς απευθύνουμε ένα θετικό και αισιόδοξο κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες, να χτίσουμε ξανά μαζί το Κίνημα της Αλήθειας, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Το δικό μας κάλεσμα δεν είναι προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά προς τους πολίτες. Εκείνοι καλούνται να ορθώσουν το ανάστημά τους, να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την Ελλάδα του μέλλοντος, ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου».