Όποιος πει ότι είναι εύκολο να σταθείς και να μιλήσεις μπροστά σε πολύ κόσμο είναι ψεύτης. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου απλό να εμφανιστείς για πρώτη φορά στη Βουλή ως νέα βουλεύτρια και να εκφράσεις τις θέσεις σου και αυτές του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πιστεύετε, ρωτήσε τι έπαθε το βράδυ της Δευτέρας η Παναγιώτα Γρηγοράκου, που εξελέξη με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη για πρώτη φορά.

Η βουλεύτρια Λακωνίας ξεκίνησε μια χαρά την ομιλία της λέγοντας «είναι μεγάλη η συγκίνηση διότι σήμερα η πρώτη μου ομιλία συμπίπτει με την ημέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας. Λυπάμαι βέβαια βαθιά που η σημερινή μέρα πνίγεται μέσα στους καπνούς των πυρκαγιών που απειλούν την ευημερία μας και καταστρέφουν το μέλλον μας.

Η σκέψη μας φυσικά βρίσκεται κοντά σε όσους αγωνίζονται στα μέτωπα της φωτιάς, όπως και στους Λάκωνες συμπολίτες μου γιατί η φωτιά έχει δυστυχώς χτυπήσει και τη Λακωνία. Παρόλα αυτά γιορτάζουμε 49 χρόνια δημοκρατίας. Μια γιορτή όμως που επιβάλλει να συνειδητοποιούμε κάθε στιγμή αυτή την ευθύνη».

Κάπου εκεί όμως τα έχασε και την κυρίευσε το άγχος. «Γιατί, σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και πρωτόγνωρες κρίσεις, δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο πως οι… Ε, οι… Αχ, αχ, αχ! Είδατε; Είναι η πρώτη μου φορά».

Για να εκφράσει τη στήριξή της, η υπόλοιπη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ της χάρισε ένα θερμό χειροκρότημα, η ίδια χαμογέλασε, κάποιοι λίγοι γέλασαν και με εξαίρεση ακόμα ένα σαρδάμ, η ομιλία της κας Γρηγοράκου ολοκληρώθηκε χωρίς άλλο… κόμπιασμα».