🗳️ Το μόνο σίγουρο των προσεχών εκλογών, ως ανέφερε η στήλη και τις προάλλες, η εκλογική πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Πέντε δημοσκοπήσεις, μαζί με τη χθεσινή, βγήκαν μετά τα Τέμπη, και στις πέντε η ΝΔ είναι αφενός πρώτη, αφετέρου με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – και τούτο αφορά στην πρόθεση ψήφου. Βάλτε λίγο αναγωγή επί των εγκύρων, βάλτε και συσπείρωση, ανεβαίνει.

🔢 Μετρήστε. Χθες στον Alpha η Alco έδωσε στη ΝΔ 28,4% και στον ΣΥΡΙΖΑ 24,8%. Στις 16 του μήνα η Metron Analysis έδωσε στο Mega τη ΝΔ στο 26,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,5% και, την ίδια ημέρα, η Pulse στο ΣΚΑΪ έβγαλε τη ΝΔ με 28,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Νωρίτερα, χρονικά, η MRB έδωσε στο Open τη ΝΔ στο 27,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, και η Marc, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία, στον ANT1 έδωσε στη ΝΑ 29,6%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, 9,7%.

🔣 Τι βγάζουν οι μέσοι όροι (προσοχή: πρόθεση ψήφου, όχι αναγωγή): ΝΔ 28,04%, ΣΥΡΙΖΑ 25,12% και ΠΑΣΟΚ 9,34%. Λίγο η αναγωγή στα έγκυρα, λίγο η συσπείρωση, λίγο η «ψήφος» της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία ίσως ξεπεράσει το 32,5% με &33%.

⭕ Από εκεί που έμπαινε – δεν έμπαινε στη νέα Βουλή, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει στανταρισμένο πέριξ του 3,5% με 4%.

📺 Εκτός από δημοσκοπήσεις, υπάρχουν και οι συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών. Απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στις 22:50 στον Alpha, στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη και συνομιλεί και με επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών, απαντώντας σε ερωτήματα. Για τις 2 Απριλίου είχε κλείσει ο Σταύρος και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε (και θα γίνει) να μετατεθεί για την προεκλογική περίοδο. Ο,τι είχε να πει για τα Τέμπη, διεμήνυσε του Θεοδωράκη, τα είπε τις προάλλες στο Mega.

🗣️ Ο οποίος Τσίπρας, ειρήσθω εν παρόδω, αναμένεται σήμερα να ασκήσει δριμεία επίθεση μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και στην εν εξελίξει συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με το νερό.

😟 Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε φυσικά το «παρών» χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αλλά ξένισε ότι δεν είπε, πηγαίνοντας και φεύγοντας, ούτε καλημέρα, σχεδόν σε κανέναν. Κάτι έχει ενοχλήσει τον πρώην υπουργό και, δη, έντονα.

🫕 Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε τις προάλλες στην έκθεση Food Expo 2023, η οποία διεξάγεται στα Σπάτα. Ξεναγήθηκε από τους διοργανωτές στους χώρους της έκθεσης, η οποία σημείωσε μεγάλη και ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση εκθετών και αγοραστών.

🔵 Μία οικογένεια, δύο γραμμές. Ενώ ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου έχει μια σταθερή αντιμετώπιση προς την κυβέρνηση (και με κριτική, όταν και όποτε χρειάζεται, όπως πρόσφατα με τα Τέμπη), η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου συνεχίζει να τηρεί πιο ψυχρή και επικριτική στάση. Όπως το πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά που παίρνει καθαρή θέση προς τη μη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές.

🤡 Στις καλτ ειδήσεις της ημέρας, ότι αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος ονόματι Αφροδίτη Λατινοπούλου θα κάνει, λέει, κόμμα με ό,τι απέμεινε από αυτό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και όποιον άλλον πιστό βρει.

🇷🇺 Μιας και ο λόγος για πιστούς, τα «φιλοπουτινικά» κόμματα στην Ευρώπη, βάσει των ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο, δημοσίευσε η ιστοσελίδα novayagazeta.eu: εκεί όπου το ΚΚΕ είναι δεύτερο (πανευρωπαϊκά) και ο ΣΥΡΙΖΑ στην 8η θέση. Πρώτο, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας.

⁉️ Κουίζ: ποιος γνωστός (και όχι για θετικούς -προς αυτόν- λόγους) δήμαρχος απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδα (ζητώντας παχυλή αποζημίωση) επειδή κατηγορήθηκε ως ανήθικος (διότι πήρε δουλίτσες η εταιρεία των γιών του) αλλά στο εξώδικο γράφει, για να το πούμε απλά, «δεν ήταν παράνομο»; Γνωστό πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και απαραίτητα ηθικό. Αιδώς, Αργείοι…

🔁 Δεν θα αργήσει να γίνει και επίσημο στη Χίο, όπου ο Σταύρος Μιχαηλίδης ετοιμάζεται να μετακινηθεί στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα λέγεται πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Μάλιστα εδώ και καιρό ασκεί δριμεία κριτική στον Νότη Μηταράκη

🏙️ Υποψήφια στον δήμο Αχαρνών θα είναι η Ευρώπη Κοσμίδη, που τελεί περιφερειακή σύμβουλος ανατολικής Αττικής με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη. Τον δήμο από τον Σπύρο Βρεττό διεκδικεί και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.

❓ Εφαρμόζουν το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας στον δήμο του Νοτίου Πηλίου; Δεν εξηγείται αλλιώς πώς σε νευραλγικές υπηρεσίες και σημαντικά πόστα, υπάλληλοι λείπουν τις Παρασκευές ως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Έχει να δώσει απαντήσεις ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός;


Δια την υπογραφήν, Back door

E-mail: backdoorintro@gmail.com