Φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει η χθεσινή δημόσια εκπεφρασμένη απειλή του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές στους διαφωνούντες. Πολλά στελέχη του κόμματος αντέδρασαν έντονα, ωστόσο η Θεοδώρα Τζάκρη στέκεται στο πλευρό του νέου προέδρου και μάλιστα τον… αποθεώνει, ενώ απαντά και για τα σενάρια περί συλλογής υπογραφών με στόχο να καθαιρεθεί.

«Το αυτονόητο δεν είναι αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης; Η είδηση θα ήταν το αντίθετο. Αν έλεγε ότι όποιον υποσκάπτει την ενότητα του κόμματος, θα τον επιβραβεύουμε με μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο δικαίως θα μπορούσατε να πείτε ότι παραφρονήσαμε. Προσωπικά εγώ δεν θα πω ποτέ ότι είναι ξένο σώμα του κόμματος όσοι είναι αντίθετοι με την ενότητα. Ο Κασσελάκης είναι πολιτικό κεφάλαιο και αυτό το διαπιστώνει όλη η Ελλάδα. Ένας πολιτικός που δεν έχει προηγούμενο.

Η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους. Είναι ένας πρόεδρος που καθυβρίζεται καθημερινά, περισσότερο εκ των έσω παρά εκ των έξω. Για παράδειγμα, χθες υπήρχε άρθρο επώνυμου στελέχους της “Ομπρέλας” στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ με τίτλο “η καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ”, αν εγώ το έλεγα αυτό για τον Μητσοτάκη δε θα με ανακαλούσατε αμέσως στην τάξη;», τόνισε η κυρία Τζάκρη μπερδεύοντας ωστόσο τον Ιώβ με τον Ιωνά…

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Τζάκρη, ο Κασσελάκης πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους απευθύνει πρόταση για την ανάληψη τομέων ευθύνης – και τον κύριο Τσακαλώτο – και εξέλαβε συγκεκριμένες αρνήσεις.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τα σενάρια περί συλλογής υπογραφών με στόχο να φύγει ο Κασσελάκης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Ποια καθαίρεση του αρχηγού; Δεν είναι πλειοψηφικό αυτό. Έγιναν εκλογές και τα μέλη της βάσης μας έδειξαν ότι τον κύριο Μητσοτάκη θέλουν να ανατρέψουν, όχι τον κύριο Κασσελάκη».