Το 2021 φτάνει προς το τέλος του, όμως πριν καν ολοκληρωθεί, υπάρχει μια πλειάδα από ανθρώπους που μπόρεσαν να βγάλουν σε αυτό το 9μηνο άπειρα εκατομμύρια δολάρια. Δεν μιλάμε για επιχειρηματίες τύπου Bezos ή Musk ή Gates. Ούτε μιλάμε για ανθρώπους που κατέκτησαν μια επιστήμη. Μιλάμε μόνο για…αθλητές. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και τα μεγαλύτερα brands του κόσμου εκφράζονται μέσα από τον αθλητισμό, μέσα από τα πρόσωπα, γιατί ο κόσμος με αυτά τα ταυτίζεται. Και ο Conor McGregor είναι ένα τέτοιο πρόσωπο.

Για την ακρίβεια, ο Conor McGregor είναι ο δημοφιλέστερος αθλητής στον κόσμο, αν κρίνουμε από τα συμβόλαια που υπογράφει με χορηγούς και από τα έσοδα που κατέγραψε εντός του 2021, πριν καν αυτό ολοκληρωθεί.

Μπορεί ο Cristiano Ronaldo και ο Lionel Messi να έχουν πάνω από 200 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και ο Ιρλανδός να έχει μόλις 42.3 εκατομμύρια, αλλά αν συγκρίνουν τα έσοδα τους για τη χρονιά που τελειώνει, μάλλον δε θα νιώσουν και πολύ καλά οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές.

Ο Conor McGregor έχει βγάλει 180 εκατομμύρια δολάρια, με τα 158 εξ αυτών να είναι από τους χορηγούς του και τα 22 να προέρχονται από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, όπως το brand ουίσκι που έχει.

Ο Lionel Messi έρχεται δεύτερος με 130 εκατομμύρια δολάρια και ο εμπορικότατος Cristiano Ronaldo έχει 120 εκατομμύρια δολάρια. Και για τους δύο, 90 ως 100 εκατομμύρια προέρχονται από εμπορικές συμφωνίες και μπόνους χορηγών για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονταν πέρσι και φέτος και τα υπόλοιπα από το συμβόλαιο τους.

Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή, τον Neymar που κέρδισε 95 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην 6η θέση. LeBron James (5ος) και Kevin Durant εκπροσωπούν το μπάσκετ με 97 και 75 εκατομμύρια αντίστοιχα, οι Dak Prescott (4ος) και Tom Brady (9ος) εκπροσωπούν το NFL με 107.5 και 76 εκατομμύρια έκαστος, ενώ στη λίστα υπάρχουν επίσης ο Roger Federer με 90 εκατομμύρια – και με τεράστια απόσταση από την Osaka που είναι η δεύτερη σε έσοδα από το τένις – και ο Lewis Hamilton με 82 εκατομμύρια.

Ο Conor McGregor ο μοναδικός πυγμάχος στους 50, 19ος ο Γιάννης

Η Osaka είναι η μόνη γυναίκα στην πρώτη 20άδα, δείγμα της τεράστιας απόστασης που υπάρχει ανάμεσα σε γυναίκες αθλήτριες και άντρες αθλητές και είναι μάλιστα η πρώτη που μπαίνει στην πρώτη 15άδα, ενώ είναι μόλις η δεύτερη φορά που δύο γυναίκες (Osaka-Williams) βρίσκονται ταυτόχρονα στην 50άδα. Την προηγούμενη ήταν η Serena και η Sharapova το 2015!

Κοινή συνισταμένη στην πρώτη δεκάδα είναι η μέκκα του εμπορικού αθλητισμού, οι ΗΠΑ. Εκτός από τους δύο NBAers και τους δύο του NFL, ο McGregor έχει κλείσει τις μεγαλύτερες χορηγίες του με αμερικανικά brands και για αγώνες που έγιναν εκεί, ενώ και οι Messi-Cristiano έχουν ένα μεγάλο ποσό εσόδων από την αμερικανική αγορά. Οι μόνοι που έχουν περισσότερα έσοδα από την Ευρώπη, είναι οι Hamilton και Federer.

«Χαίρομαι που φέτος κατάφερα και ξεπέρασα τον Ronaldo» δήλωσε στο Forbes ο Conor McGregor.

Αξίζει να αναφερθεί πως η 50αδα των πιο ακριβοπληρωμένων σημείωσε άνοδο φέτος, μιας και πέρσι ο 50ος είχε έσοδα 28.4 εκατομμύρια, ενώ φέτος είχε 34 εκατομμύρια δολάρια. Στους 50 του Forbes εκπροσωπούνται 8 αθλήματα και 16 προσωπικότητες, με το NBA και το NFL να έχουν τη μερίδα του λέοντος στην 15άδα, αφού βλέπουμε τους Stephen Curry, Russell Westbrook, Patrick Mahomes, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι 19ος με 47 εκατομμύρια δολάρια.

Για τους φαν των αριθμών, το NFL εκπροσωπείται από 18 αθλητές, το NBA από 13 και το ποδόσφαιρο από 8, με 4 τενίστες, 3 γκόλφερ, 2 οδηγούς, 1 μποξέρ και 1 πυγμάχο να βρίσκονται στην 50άδα. Μετά τον Neymar, ο επόμενος ποδοσφαιριστής είναι ο Killian Mbappe που βρίσκεται 31ος, 26 θέσεις χαμηλότερα, ενώ υπάρχουν ακόμα οι Salah, Pogba, Iniesta και Lewandowski. Ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητών είναι τα 31 έτη και τα συνολικά έσοδα τους είναι στο 1.042 δισ. δολάρια.