Όταν βλέπεις ταινία με τον Τζέικ Γκίλενχαλ να είναι φέτες, να έχει γυμναστεί του κερατά, να έχει σωματάρα και να έχει ρόλο που πρέπει να παίξει μπουνιές με έναν κακό, τον οποίο υποδύεται ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, περιμένεις πως θα έχει απήχηση. Περιμένεις πως θα πάει καλά. Δεν περιμένεις όμως με τίποτα να είναι η ταινία με την μεγαλύτερη θέαση στην Ιστορία του Amazon Prime Video σε επίπεδο πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας και αυτή με την μεγαλύτερη θέαση σε όλες τις πλατφόρμες τον Μάρτιο.

Κι όμως, το Road House γοήτευσε τόσο το κοινό στη θεωρία, ώστε πέρασε και στην πράξη. Έτσι, από τις 22 ως τις 28 Μαρτίου, το Road House είχε θέαση 1.7 δισεκατομμύρια λεπτά από τους χρήστες, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία όσων την είδε, την είδε ολόκληρη και δεν την έβαλε για 5-10 λεπτά, την βαρέθηκε και την παράτησε. Κράτησε τον θεατή. Τους 50 εκατομμύρια θεατές για την ακρίβεια, αφού τόσοι το είδαν και δημιούργησαν το πρωτοφανές για το Amazon Prime Video.

Σε αντίθεση με το Netflix και το Disney+, το Prime Video δεν έχει ξεκαθαρίσει ποτέ τον τρόπο που προσμετράται η θέαση, αν απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος παραμονής σε μια ταινία για να μετρήσει κτλ. Οπότε το ρεκόρ ελέγχεται ως προς αυτή την παράμετρο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα success story για την πλατφόρμα, για την παραγωγή, τον σκηνοθέτη και τον Τζέικ Γκίλενχαλ, που έχει τόσες ταινίες στο βιογραφικό του και το Road House παίζει να γίνει η δημοφιλέστερη που έχει πρωταγωνιστήσει.

Τι αποδεικνύει αυτή η ταινία και η επιτυχία της

Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα reboot της ταινίας που πρωταγωνίστησε πρώτος ο Πάτρικ Σουέιζι πίσω στο 1989, και το εντυπωσιακό είναι πως αυτό το ρεκόρ έρχεται σε αντίθεση με την βαθμολογία της ταινίας στο Rotten Tomatoes που βρίσκεται στο 59% μετά από 185 κριτικές κριτικών και στο 54% μετά από περίπου 2.500 κριτικές χρηστών. Στο IMDB έχει 6.2. Φαίνεται δηλαδή πως δεν παίζει τελικά τόσο ρόλο η βαθμολογία ή πως αυτή η βαθμολογία είναι τελικά αυτό που αναζητά το κοινό στις πλατφόρμες.

Αναζητά την απλότητα, την αποφυγή του πολύπλοκου, την δράση, μια pop corn movie, όπως περιγράφεται το Road House από αρκετούς στις κριτικές τους. Δίνεις στο κοινό ξύλο ανάμεσα σε Τζέικ Γκίλενχαλ και Κόνορ ΜακΓκρέγκορ; Έχεις την προσοχή τους. Και την εκτίμησή τους.

Αν λοιπόν θες να την δεις, δεν έχεις παρά να μπεις στο Prime Video και να απολαύσεις το ντουέτο.