Η πλήρης παραδοχή της UEFA για το φιάσκο στον περασμένο τελικό του Champions League μεταφράζεται σε πλήρη αποζημίωση προς τους φιλάθλους της Λίβερπουλ.

Μετά το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των οπαδών περί οργανωτικού χάους έξω από το «Σταντ Ντε Φρανς», το οποίο είχε ως συνέπεια χιλιάδες οπαδοί με εισιτήριο να μείνουν εκτός γηπέδου και να τεθούν οι ζωές τους σε κίνδυνο, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους 19.618 φίλους των «Reds».

Να θυμίσουμε πως ο τελικός μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης (επικράτησαν οι Ισπανοί με γκολ του Βινίσιους) ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση εξαιτίας επεισοδίων εκτός του αγωνιστικού χώρου. Οι φίλοι του αγγλικού συλλόγου στριμώχθηκαν στη μοναδική είσοδο, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων αλλά και σπρέι πιπεριού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των οπαδών της Λίβερπουλ.

Όσον αφορά το ποσό που θα κληθεί να επιστρέψει η UEFA, ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια με δεδομένο πως τα εισιτήρια του τελικού κυμαίνονταν από 70 έως και 690 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν ως σύνολο στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ κι από εκεί θα διατεθούν σε όλους τους νόμιμους δικαιούχους των εισιτηρίων.