Δεν χρειάστηκε καν να γίνει σίριαλ ή να μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων ο Ολυμπιακός με τον Τόμας Γουόκαπ για την πορεία της συνεργασίας τους. Ο Αμερικάνος γκαρντ που δεσμευόταν με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, συμφώνησε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την επέκταση της συνεργασίας ως το 2027 με αρκετά αυξημένες αποδοχές.

Δείγμα του πόσο πολύτιμος είναι για το οικοδόμημα του Γιώργου Μπαρτζώκα και για την τρομερά επιτυχημένη πορεία των Ερυθρολεύκων τα τελευταία 2 χρόνια ο Τόμας Γουόκαπ, ήταν αυτή η πρόταση του Ολυμπιακού για 3 χρόνια προσθήκη στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει το καλοκαίρι του 2021.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Τόμας Γουόκαπ μέχρι το καλοκαίρι του 2027!

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος το 2021 είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο, συναντήθηκε με τους Προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και επισημοποίησαν την παραμονή του στο Λιμάνι για ακόμα τέσσερα χρόνια».

Τι έχει κάνει ο Τόμας Γουόκαπ στον Ολυμπιακό

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι από πέρσι ένα από τα 4-5 σημαντικότερα γρανάζια του Ολυμπιακού (Παπανικολάου, Φαλ, Βεζένκοφ, Σλούκας οι υπόλοιποι) όμως η φετινή χρονιά του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε σχέση με την περσινή – μιλάμε προφανώς για την Ευρωλίγκα, όπου κρίνεται η αξία όλων.

Την περσινή σεζόν ο Ουόκαπ είχε σπάσει τα καλάθια από τα 6.75 μέχρι τα play offs, όμως με τη Μονακό σχεδόν τριπλασίασε το ποσοστό του και ήταν, μαζί με τον Σακίλ ΜακΚίσικ (που ανανέωσε χθες με τον Ολυμπιακό), ο άνθρωπος που συνέβαλε στην πρόκριση.

Φέτος, ο Τόμας Ουόκαπ είναι αξιόπιστος στο τρίποντο από την αρχή της χρονιάς (38.1%) και έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο στις ασίστ. Φέτος έχει 192 ασίστ, ενώ πέρσι σε όλη τη χρονιά είχε σταματήσει στις 100, έχει σκοράρει 37 πόντους παραπάνω σε σχέση με πέρσι, έχει 23 κλεψίματα παραπάνω (41 πέρσι, 64 φέτος), 8 παραπάνω ριμπάουντ (86 έναντι 94) και 12 λιγότερα λάθη.

Έτσι, έχει μέσο όρο πόντο 8.2, 5.8 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.9 κλεψίματα. Κι αυτα τα νούμερα μοιάζουν μικρά μπροστά στην αίσθηση που αφήνει κάθε φορά που παίζει.

Ένας παίκτης που ξεκίνησε την καριέρα του ως τριάρι, που στη Ζαλγκίρις δεν είχε δείξει αυτά τα στοιχεία που βλέπουμε στον Ολυμπιακό, μπήκε στο καλούπι ενός καλοδουλεμένου συνόλου, με παίκτες που έχουν ταιριάξει άριστα μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση του Μπαρτζώκα, γίνεται πλέον ο Νο1 γκαρντ του Ολυμπιακού σε επίπεδο απόδοσης και αναγνώρισης.