Πολλοί έχουν κακοχαρακτηρίσει τον Daniel Craig, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε σχετικά με την κληρονομιά, την οποία προτιμά να χαρίσει παρά να περάσει στα παιδιά του. Υπάρχουν και οι λίγοι που αντιλαμβάνονται τι κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή.  Συγκεκριμένα, είπε στο περιοδικό Candis: «Δεν θέλω να αφήσω μεγάλα ποσά στα παιδιά μου. Νομίζω ότι η κληρονομικότητα είναι αρκετά δυσάρεστη. Η φιλοσοφία μου είναι να την ξεφορτωθώ ή να τη δώσω πριν πεθάνω». Στην πραγματικότητα μπορεί πίσω από το πλάνο του να υποβόσκει μια τεράστια οικονομική ευθύνη.

Την ίδια εβδομάδα που ήρθε αυτή η συνέντευξη στη δημοσιότητα, ο Craig ήταν στην κορυφή της λίστας των πιο υψηλά αμειβόμενων των αστέρων του Variety, κερδίζοντας 100 εκατομμύρια δολάρια μετά την πώληση των δύο sequels του μυστηρίου «Knives Out». Φυσικά, τα «μεγάλα ποσά» στα οποία αναφέρεται είναι υποκειμενικά. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπά τα παιδιά του και σίγουρα -αν το χρειαστούν- θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει μια ζωή με ανέσεις, που σε έναν μη εκατομμυριούχο φαντάζουν άπιαστες. Αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν απλά την αγορά ενός σπιτιού ή ενός αμαξιού, που γνωρίζουμε ότι στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τα αποκτήσει.

Επίσης, πολλοί απόγονοι των πλούσιων και των διάσημων δεν βγαίνουν αλώβητοι από την υπόσχεση να διαχειριστούν μια τεράστια περιουσία χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα απολύτως για να την κερδίσουν. Ο ηθοποιός φαίνεται ότι θέλει τα παιδιά του να ανοίξουν τα δικά τους φτερά, να παλέψουν, και να επιτύχουν κάτι στον κόσμο, χωρίς να έχουν το προνόμιο των χρημάτων του διάσημου πατέρα τους. Είναι μια αξιέπαινη απόφαση, που  αναδεικνύει την προσωπική ηθική του αξία.

https://www.intronews.gr/james-bond-pagkosmia-premiera-tis-teleftaias-tou-tainias-sto-monako

«Δεν υπάρχει μια παλιά παροιμία ότι αν πεθάνεις πλούσιος, έχεις αποτύχει;» είπε. «Νομίζω ότι ο Άντριου Κάρνεγκι χάρισε τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που δείχνει πόσο πλούσιος ήταν γιατί στοιχηματίζω ότι κράτησε μερικά από αυτά». Μάλλον αυτό σημαίνει ότι θέλει να χαρίσει όσα έχει καταφέρει να κερδίσει. Αναγνωρίζοντας ότι θα ήταν δυσάρεστο να προσκολληθεί στην περιουσία του, σημαίνει ότι είναι ένας από τους αξιοπρεπείς αστέρες. Ίσως προτιμά να συμβάλλει στην κοινωνία, όπως κάνουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι celcebrities, δίνοντας βιβλία σε παιδιά για την εκπαίδευσή τους ή χρηματοδοτώντας μια επιστημονική έρευνα, παρά να ακολουθήσει τα χνάρια του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος φτιάχνει μόνος του έναν μεγάλο παλιό πύραυλο για να ικανοποιήσει την επιθυμία του να πάει στο διάστημα.

Το τι θα γίνει με τα εκατομμύρια δεν είναι ένα κοινό δίλημμα. Η κληρονομικότητα και η περιουσία κάποιου σε πιο τυπική κλίμακα γίνεται όλο και περισσότερο θέμα, αν λάβουμε υπόψιν και άλλους σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν θα δώσει δεκάρα στη μητέρα του. Βέβαια, στην περίπτωση του Ταραντίνο κρύβεται μια κυνικότητα και αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση. Ο Craig δεν μιλά για μια απλή κληρονομιά. Βρίσκεται στο πλαίσιο ενός αδιανόητου πλούτου, τον οποίο δεν μπορείς εύκολα να κατανοήσεις, αν δεν τον έχεις. Για αυτό και κανένας δεν είναι σε θέση να κρίνει αν αυτό που σκοπεύει να κάνει είναι σωστό ή λάθος.

Να σημειώσουμε ότι ο Craig έχει δύο κόρες. Την μικρότερη την απέκτησε με την Rachel Weisz και γεννήθηκε το 2018. Η μεγαλύτερη κόρη του, Ella, είναι από τον προηγούμενο γάμο του με τη Fiona Loudon. Παρόλο, λοιπόν, που έχει κατακρίνει τον James Bond, αυτή του η απόφαση είναι ξεκάθαρα μια 007 φιλοσοφία.