To Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, φιλοξένησε για μια ακόμα χρονιά, το πιο εντυπωσιακό event της μόδας, αποτίοντας φόρο τιμής στον Γερμανό σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του.

Το φετινό θέμα, ενέπνευσε κομψά σύνολα με σχεδιαστικό ενδιαφέρον, πολύ πιο elegant από άλλες φορές, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Κάιζερ της μόδας, όπως ήταν το προσωνύμιό του.

Οι πιο εκκεντρικές εμφανίσεις για φέτος, ανήκουν στους άντρες οι οποίοι επέλεξαν να παίξουν, να τολμήσουν, να πειραματιστούν. Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού, ο Τζάρεντ Λέτο ο οποίος εμφανίστηκε ντυμένος γάτα, αλλά και ο πάντα ιδιαίτερος Lil Nas X που ήταν βαμμένος ασημί ενώ το σώμα του κοσμούσαν πέρλες και κρύσταλλα.

Οι γυναίκες στο σύνολο τους, έμειναν πιστές στο θέμα του Met Gala, παρουσιάζοντας μας μια σειρά από εντυπωσιακά σύνολα. Ωστόσο, μία από εκείνες που ξεχώρισαν ήταν το 25χρονο μοντέλο μόδας από το Νότιο Σουδάν Anok Yai.

Η Anok Yai, είναι το δεύτερο μαύρο σούπερ μόντελ μετά τη Ναόμι Κάμπελ και η πρώτη γυναίκα από το Νότιο Σουδάν που ανοίγει σόου του οίκου Prada. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή, αποτελεί ένα από τα 50 καλύτερα μοντέλα στον κόσμο.

Η εντυπωσιακή καλλονή, επέλεξε ένα επιβλητικό φόρεμα του σχεδιαστή Prabal Gurung, αποτελούμενο από χρυσές και ασημί παγιέτες σε διαβαθμιζόμενα μεγέθη, που κατέληγαν σε ένα μακρύ τούλι. Στα χέρια φορούσε τούλινα γάντια ενώ ιδιαίτερο ήταν το βέλο-μάσκα που επέλεξε για τα μάτια.

Το μίνι φόρεμα της, αδιαμφισβήτητα την κατέταξε σε μία από τις πλέον καλοντυμένες γυναίκες της βραδιάς ενώ παράλληλα, ενεργοποίησε το ενδιαφέρον του κοινό και των media για εκείνη.

Η Anok, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο μεγάλωσε στο Maine, όπου και σπούδαζε βιοχημεία όταν την ανακάλυψαν. Και μπορεί στην αρχή οι γονείς της να ήταν επιφυλακτικοί, όμως η ζωή επιβράβευσε την επιλογή της να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο της μόδας.

Παράλληλα, το νεαρό μοντέλο, αγαπά τις τέχνες στο σύνολο τους και της αρέσει να αφιερώνει χρόνο ανάμεσα σε μπογιές και πινέλα καθώς αποτελεί μορφή έκφρασης για εκείνη.

Μπορεί πλέον να την συγκρίνουν με τη Naomi Campbell όμως για την Anok, η Naomi υπήρξε πηγή έμπνευσης. Το γεγονός ότι αν και μαύρη κατάφερε να κατακτήσει τις διεθνείς πασαρέλες, αποτέλεσε κινητήριος δύναμη ώστε να πιστέψει στον εαυτό της και να τολμήσει να διεκδικήσει ένα όνειρο που αρχικά φάνταζε μάλλον απίθανο να πραγματοποιηθεί.

«Για εμένα το να ανοίξω το show ενός από τους διασημότερους οίκους, ήταν μια δήλωση για τον κόσμο, ειδικά για τις μαύρες γυναίκες, ότι η ομορφιά τους είναι κάτι που αξίζει να το γιορτάσουν», είχε πει σε συνέντευξη της στη Vogue.

Οι εμφανίσεις της σε διάσημους οίκους μόδας καθώς και οι καμπάνιες που έχει ήδη πραγματοποιήσει, επιβεβαιώνουν ότι πέρα από την εμφανή εξωτερική ομοιότητα με τη «μαύρη γαζέλα» της μόδας, πρόκειται να έχει και μια εξίσου επιτυχημένη καριέρα.