Η Quannah Chasinghorse έγινε viral μετά την εμφάνιση της στο Met Gala φορώντας μία γαλάζια, τούλινη δημιουργία Prabal Gurung ενώ τα κοσμήματα της ήταν φτιαγμένα με φυσικά υλικά όπως σπόρους και δέρμα με έντονες τις επιρροές των Navajo. Ωστόσο, το γνωστό μοντέλο με την ιδιαίτερη ομορφιά αν και μόλις 19 χρονών, μάχεται ενεργά για την προστασία των φυλών Hän Gwich’in και Oglala Lakota από τις οποίες προέρχεται και η ίδια.

Μάλιστα, στα 14 της αποφάσισε να κάνει το πρώτο της τατουάζ, χαρακτηριστικό της καταγωγής της και της ιστορίας των προγόνων της. Για εκείνη, αυτό ήταν μία συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας καθώς μέσα από τις δράσεις της προσπαθεί να υπερασπιστεί την γη και τα δικαιώματα των ιθαγενών και να φέρει τον υπόλοιπο κόσμο σε επαφή με την ιστορία και των πολιτισμό τους.

Γεννημένη στην περιοχή της φυλής Navajo στην πόλη Tuba της Arizona, όπου σπούδαζε η μητέρα της, πέρασε τα πρώιμα παιδικά της χρόνια με τους παππούδες της στην Mongolia μέχρι τα πέντε της όταν και επέστρεψε πίσω στην Αμερική. Μπορεί να μεγάλωσε χωρίς πατέρα όμως είχε δυναμικά πρότυπα γυναικών που την στήριξαν και την ενέπνευσαν να εξελιχθεί σε μία συνειδητοποιημένη, αυθύπαρκτη ενήλικη που θέλει να κάνει τον κόσμο πιο δίκαιο.

Από μικρή, τόσο εκείνη, όσο και τα αδέρφια της εκτέθηκαν στον πολιτισμό των φυλών από τις οποίες κατάγονται ενώ είχαν και έντονες βιωματικές εμπειρίες αφού για καιρό ζούσαν στο δάσος μέσα σε μια καλύβα. Όπως έχει δηλώσει «Έπρεπε να κόψουμε ξύλα για φωτιά, έπρεπε να κυνηγήσουμε και να ψαρέψουμε». Αναφερόμενη στην μητέρα της πρόσθεσε «Κάτι που μας επαναλάμβανε πάντα η μαμά μου είναι να μην ξεχνάμε ποτέ ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε. Είναι απλώς ένα ρητό, αλλά όταν το σκέφτεσαι, είναι τόσο βαθύ γιατί η καταγωγή και η οικογένειά μου, είμαστε αποτέλεσμα πολλαπλών γενοκτονιών. Είμαστε ακόμα εδώ για να μετατρέψουμε τον πόνο σε δύναμη και να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι ώστε να μπορούν να το ακολουθήσουν και άλλοι άνθρωποι».

Όσο για την μόδα, η ίδια θυμάται τον εαυτό της ως παιδί να παρακολουθεί fashion shows στην τηλεόραση και να φαντάζεται τον εαυτό της μέσα σε αυτά. Μεγαλώνοντας, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιες καμπάνιες για τους οίκους Calvin Klein και Chanel ενώ έχει περπατήσει για τις συλλογές των Gucci και Chloé. Από τότε, έχει συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG Models ενώ έχει κάνει εξώφυλλα για Vogue, ELLE και V Magazine.

Παρά το γεγονός ότι κορίτσια από την φυλή της δεν ήταν έως τώρα αποδεκτά από την βιομηχανία της μόδας λόγω των τατουάζ και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους η Quannah έγινε ευρέως αναγνωρίσιμη για τα παραδοσιακά τατουάζ προσώπου που ονομάζονται Yidįįłtoo. Από τις σημαντικότερες στιγμές της έως τώρα υπήρξε η διάκριση στην Teen Vogue που την συμπεριέλαβε στην λίστα Top 21 κάτω των 21.

Πρόσφατα, μετακόμισε στο L.A. κάτι που την κάνει να νοσταλγεί το σπίτι της και την οικογένεια της. Για ένα κορίτσι όπως η Quannah είναι δύσκολο να ζει σε μία πόλη με τόσο τσιμέντο και ελάχιστη επαφή με την φύση αλλά αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να διατηρήσει ζωντανή την σύνδεση με τον πολιτισμό της.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Και ποια ήταν η Marilyn Monroe για να μη μπορεί να βάλει η Kim το φόρεμά της

Mark Zuckerberg: Έγινε κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος σε μια μέρα

6 υπερεκτιμημένα ελληνικά νησιά – Πραγματικά, γιατί πηγαίνετε ακόμη;