Βλέπεις φανατικά Mike Thurston και Chris Heria στο Youtube; Πέρασες την καραντίνα με workout videos από Scott Herman, Jeff Nippard, Igor Voitenko και Jeff Cavaliere aka Athlean-X; Τότε να σου συστήσουμε την ελληνική κοινότητα youtubers του fitness. Πρόκειται για μια κοινότητα που αναπτύσσεται τρομερά τα τελευταία 2 χρόνια και δημιουργεί ένα νέο κοινό στο Youtube.

Μέσα στο 2021 ειδικά, έχουν αναδυθεί 3-4 youtube channels που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους, πέραν φυσικά του μπάτζετ για να προσεγγίσουν όσο περισσότερο κοινό γίνεται.

1. Θεοχάρης Γιαννόπουλος

Πρόκειται για πολύ new entry στην κατηγορία, αφού το πρώτο του βίντεο το ανάρτησε πριν από 3-4 εβδομάδες. Είναι μικρός σε ηλικία, αλλά βρίσκεται στη μεγάλη κοινότητα της καλλισθενικής γυμναστικής, η οποία είναι ίσως η πιο ανερχόμενη σχολή fitness στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

2. Deve Getarian

Με σχεδόν 12.000 subscribers, ο χορτοφάγος Deve Getarian είναι μια κατηγορία μόνος του στο fitness και με τρόπο διακριτικό και σταδιακό, εδραιώνει τη θέση του στον χώρο των youtubers του fitness. Στα βίντεο του θα δει την καλλισθενική γυμναστική που κάνει, αλλά κυρίως θα δεις challenges που του αρέσει να δοκιμάζει, είτε γύρω από ασκήσεις είτε – περισσότερο – γύρω από φαγητό.

3. Chris Kogias

Ο Θεσσαλονικιός Chris Kogias είναι με διαφορά ο πιο γνωστός Έλληνας fitness youtuber κι ένας από τους ανθρώπους που έκαναν την καλλισθενική γυμναστική must στην Ελλάδα. Έχει ξεπεράσει τους 183.000 συνδρομητές, κάνει δύο αναρτήσεις την εβδομάδα, έχει πολύ δημοφιλές Instagram και TikTok και τη μεγαλύτερη ποικιλία περιεχομένου.

Food challenges, cheat days, workouts μόνος του, με άλλους αθλητές ή με γνωστά πρόσωπα, όπως τον Τζέιμς Καφετζή και την Έλενα Κρεμλίδου, vlogs με την κοπέλα του και γενικώς δεν σταματάει να μοιράζεται τα πάντα από την καθημερινότητα του. A, έχει και συνταγές για fitness να μοιραστεί, όπως ένα πρωτεϊνικό παγωτό που έχει γίνει viral.

4. Workout Industry

Άλλη μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι αναμφίβολα η Μέκκα του ελληνικού youtube fitness. Καλλισθενική και freestyle workouts, αυτό είναι το στοιχείο τους και σίγουρα βλέποντας τα βίντεο τους θα περάσεις ευχάριστα, αφού το παρεΐστικο κλίμα τους είναι που ανεβάζει τους αριθμούς στο κανάλι τους που είναι στους σχεδόν 7.000 subscribers.

5. Παναγιώτης Ραφαήλ

Είναι ο έτερος πιο γνωστός μετά τον Κόγια, είναι όμως ο μόνος αυτής της λίστας που δεν ασχολείται με την καλλισθενική, αλλά με το bodybuilding. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Ραφαήλ προετοιμαζόταν τους τελευταίους μήνες για το Olympian, τον διαγωνισμό bodybuilding και με μια σειρά βίντεο έδειχνε την προετοιμασία του που απαιτούσε να στεγνώσει και ταυτόχρονα να ενισχύσει τους μύες του. Έχει πάνω από 51.000 συνδρομητές και το στοιχείο που τον ξεχωρίζει, είναι ότι μοιράζεται και όλα τα struggles, ψυχολογικά και πνευματικά, που περιλαμβάνει η διαδρομή προς το σώμα που θέλει. Δεν το κάνει να μοιάζει παιχνιδάκι.

6. Κωνσταντίνος Λοΐζου

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου είναι πιο «πρωτόγονος» youtuber, είναι boomer θα λέγαμε, καθώς δεν κάνει κάποιο τρομερό editing στα βίντεο που ανεβάζει. Το περιεχόμενο του είναι raw και σίγουρα το χαρακτηριστικό του. Το Youtube δεν είναι βέβαια το κύριο μέσο με το οποίο ασχολείται. Προτιμάει ξεκάθαρα το Instagram και εκτός από γυμναστής, έχει λίγο και τη στόφα του life coaching, του pep talk. «Αφού μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ» είναι το μότο του.

7. Craybeast

Ο Craybeast είναι, αν και πιτσιρικάς, από τους πιο παλιούς στο Youtube που μιλάει για το fitness και την καλλισθενική και γι΄αυτό έχει φτάσει στους 26.000 και βάλε συνδρομητές. Το κανάλι του περιλαμβάνει ως επί το πλείστον tutorial και tips για ασκήσεις καλλισθενικής όπως το muscle up ή το front lever και κάποιες αναρτήσεις που είναι περισσότερο vlogs για τις σκέψεις του και το ταξίδι του στο fitness παρά workouts.

https://www.youtube.com/watch?v=qP46MwhAPug