Ειδική εκπομπή κατά του πολέμου στην Ουκρανία έκαναν στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη να υποδέχονται πλήθος καλλιτεχνών για να τραγουδήσουν υπέρ της ειρήνης. Αυτή τη φορά όμως λέγοντας έξω από τα δόντια πως ο πόλεμος έχει έναν που επιτίθεται, τη Ρωσία, και έναν που αμύνεται, την Ουκρανία. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και καλλιτέχνες που δέχτηκαν έντονη κριτική για ίσες αποστάσεις, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου. Στην εκπομπή εμφανίστηκε με βίντεο ο Διονύσης Σαββόπουλος που είχε μια αιχμηρή τοποθέτηση για τις ίσες αποστάσεις.

Σε ένα δίλεπτο βίντεο που προβλήθηκε, ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για το ότι οφείλουν όλοι να κατονομάζουν αυτόν που επιτίθεται, που βομβαρδίζει, κι ενώ λίγο νωρίτερα στην εκπομπή ο Νίκος Πορτοκάλογλου είχε αναφερθεί σε ρωσική εισβολή.

«Τί μας φέρνει απόψε εδώ, τόσο κοντά, τόσους πολλούς, στην εκπομπή του Νίκου, λες και ήταν διαδήλωση; Κάποιος θυμός, κάποια οργή; Όχι. Μας φέρνει απλούστατα η βαθιά συγκίνηση για τον πανέμορφο λαό της Ουκρανίας και για τη γενναία ηγεσία του. Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγεδδών, διότι όπως όλοι αγαπούμε κι εμείς την ειρήνη και τον άνθρωπο. Σαν ενήλικοι που είμαστε – κι όχι σαν αιώνιοι έφηβοι, έχει καταντήσει μπανάλ πια – οφείλουμε κάθε φορά να κατονομάζουμε τον εκάστοτε βομβαρδιστή.

Γιώργος Πυρπασόπουλος: Ο ηθοποιός επιτίθεται σε αυτούς που επιλέγουν την ουδετερότητα στον πόλεμο

Όσο για την ηγεσία του Κρεμλίνου, αποδείχθηκε, χωρίς να το θέλει, χωρίς να το ξέρει, χωρίς να το καταλάβει σε τρομερή μάγισσα. Πώς τα κατάφερε κι έκανε έναν λαό, τον ουκρανικό, ήρωα επικών διαστάσεων..; Οι Ουκρανοί όπως όλοι μας κοίταζαν τη ζωή τους και δουλειές τους και απέκτησαν επική συνείδηση. Διότι μόνο με ψυχολογία έπους, μπορείς να πας και να πεθάνεις γι’ αυτά τα υψηλά πράγματα, που όμως είναι και πολύ απτά και λέγονται πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία.

Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας, βοηθήστε όπως μπορείτε τους Ουκρανούς, είναι το δικό τους θυσιασμένο αίμα, τώρα, που έρχεται να σώσει αυτό που κανένας, ποτέ, ολοκληρωτισμός δεν θα καταφέρει να νικήσει – το μεγαλείο της ζωής. Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι και ψέλνω μαζί της. Η Ουκρανία για εμάς έχει ήδη νικήσει».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Συναυλία κατά του πολέμου αλλά όχι κατά του εισβολέα ΔΕ γίνεται

Διονύσης Σαββόπουλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για να απαλλαγούν οι αρνητές από το βάρος της ευθύνης»

Μίκης Θεοδωράκης: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Σαββόπουλου και η ανάγκη των social media να δημιουργούν εχθρούς