«Feel the Thunder» ακα νιώσε την καταιγίδα, τραγουδάνε οι Imagine Dragons, σε ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια τους και όσοι βρέθηκαν στην χθεσινή συναυλία τους, στο ΟΑΚΑ, ένιωσαν στα αλήθεια την καταιγίδα, προκειμένου να απολαύσουν το αγαπημένου τους συγκρότημα.

Είναι 5:30 και η ουρά έξω από το ΟΑΚΑ είναι τεράστια. Κάποιοι κρατούν ομπρέλα, άλλοι φορούν αδιάβροχο και κάποιοι πιο θαρραλέοι αφήνουν την βροχή να πέφτει πάνω τους αγνοώντας την επιδεκτικά. Οι πρώτες αντιδράσεις ξεκινούν με εκατοντάδες χρήστες του twitter να ποστάρουν ανά δευτερόλεπτα τα εξοργισμένα μηνύματα τους προς την διοργανώτρια αρχή και τον κόσμο να αναρωτιέται για το αν η συναυλία τελικά θα πραγματοποιηθεί ή για το αν είναι καλύτερα να γυρίσουν σπίτια τους.

Λίγο μετά οι πόρτες ανοίγουν και ενώ τα πρώτα τραγούδια από το εναρκτήριο συγκρότημα ηχούν, ένα μήνυμα από το 112, που προειδοποιεί για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, δημιουργεί περαιτέρω αναστάτωση. Ο κόσμος οδηγείται στο κλειστό γήπεδο προκειμένου να προστατευτεί από την έντονη βροχόπτωση. Άλλοι φεύγουν. Άλλοι μένουν στα αυτοκίνητά τους και άλλοι απλά περιμένουν.

Η συναυλία που δεν ακυρώθηκε

«Μα γιατί δεν την ακυρώνουν», «Θα έπρεπε να την είχαν αναβάλει», «Καλύτερα να φύγετε» είναι οι μοναδικές φράσεις που άκουγες γύρω σου για μερικά λεπτά. Μεγάλη αναστάτωση επικρατούσε, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ενημέρωση από την διοργάνωση, για το αν τελικά θα δούμε στη σκηνή τους θρυλικούς Imagine Dragons ή αν θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω.

Κάποιοι που είχαν ξεκινήσει να έρθουν από άλλες πόλεις δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν. Ένας τύπος πόσταρε μάλιστα στο facebook, ότι το κτελ από Θεσσαλονίκη εγκλωβίστηκε για εννέα ώρες στον δρόμο προς Αθήνα και τελικά γύρισε πίσω. Κάποιοι άλλοι δεν ξεκίνησαν καν από τα σπίτια τους, έχοντας την (πολύ λογική) βεβαιότητα, ότι η συναυλία ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ! Και κάποιοι άλλοι αποφασίσαμε να πάμε!

@agapisworld

Όσα συνέβησαν στην χθεσινή συναυλία των Imagine Dragons! #imaginedragons #imaginedragonsconcertinathens #athens #music #concert #fyyyyyyyy

♬ πρωτότυπος ήχος – Agapi’s World

Βέβαια, θαρρώ ότι η σκέψη στο μυαλό όλων μας ήταν μία. Η συναυλία έπρεπε είτε να ακυρωθεί είτε να αναβληθεί! Η χώρα ήταν πλημμυρισμένη, το 112 έστελνε μηνύματα προειδοποίησης και η διοργάνωση δεν έλεγε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Αντιθέτως, λίγη ώρα αργότερα έδωσε το «πράσινο φως», βγάζοντας μια ανακοίνωση που έλεγε «Κάντε λίγη υπομονή, ετοιμαζόμαστε να σας παρουσιάσουμε το καλύτερο σόου που έχετε δει ποτέ».

Δεν το κρύβω, πολλά χαμόγελα έβλεπες να ζωγραφίζονται στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω. Και η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις δώσει ένα σεβαστό ποσό για να δεις ένα από τα αγαπημένα σου συγκροτήματα, δεν θέλεις με τίποτα να το χάσεις! Βάλε στα συν ότι οι συναυλίες είναι φάρμακο στην ψυχολογία μας και καλώς ή κακώς το χρειαζόμαστε!

Στην σκηνή

Η ώρα πλέον είναι 21:00, η πόρτα ανοίγει και σίγα σιγά παίρνουμε θέσεις. Μέσα σε δέκα λεπτά ο χώρος γεμίζει (όχι όσο θα γέμιζε υπό κανονικές συνθήκες) και οι Imagine Dragons εμφανίζονται στην πίστα. Ουρλιαχτά και χειροκροτήματα ακούγονται, ενώ η βροχή τελικά αποφασίζει να κοπάσει για λίγο.

Τραγούδησαν περίπου δύο ώρες, με τις μεγάλες επιτυχίες τους να διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ τα όμορφα λόγια του τραγουδιστή Νταν Ρέινολντς, κατά τη διάρκεια της συναυλίας προκάλεσαν συγκίνηση στο κοινό. Μίλησε για την φιλία, τα όνειρα και την σημασία που πρέπει να δίνουμε στην ψυχολογία μας. Εντυπωσιακά βίντεο, μπαλόνια και κονφετί συνόδευσαν το συγκρότημα, το οποίο έδωσε κυριολεκτικά τον καλύτερο του εαυτό του.

@agapisworld

Imagine Dragons 🫶 #imaginedragons #sunaulia #athens #nusic #liveshow #fyyyyyyyyyyyyyyyy

♬ πρωτότυπος ήχος – Agapi’s World

Κατά τη διάρκεια μόνο λίγες ψιχάλες έπεφταν αραιά, ενώ κάποιες λίγες στιγμές ανοίξαμε και ομπρέλες. Όσοι, όμως, εν τέλη κατάφεραν να μπουν μέσα στη συναυλία, παρά τις συνθήκες φάνηκε να το απολαμβάνουν.

Η συναυλία έκλεισε με πυροτεχνήματα και σίγουρα με τη λύπη αρκετών, που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε το όμορφο σόου που δόθηκε, ούτε φυσικά όσους εργάζονταν υπό δυσμενείς συνθήκες για να βοηθήσουν τον κόσμο στο παρκάρισμα, να προσφέρουν φαγητό ή να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια, τα οποία εν τέλει δεν ελέγχθηκαν από κανέναν (θαρρώ ότι ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο απ’ όλους), αλλά θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί για μια άλλη μέρα. Για να μην χάσουν τα εισιτήρια τους όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν, για να μην υπάρχει όλοι αυτή η ταλαιπωρία και για να υπάρχει η σωστή διάθεση!