Ο Jason Momoa είπε στους φανς του Aquaman ότι «οι παλίρροιες αλλάζουν» καθώς έδειξε μερικές στιγμές από τα παρασκήνια της  συνέχειας της ταινίας, αποκαλύπτοντάς ότι και η Amber Heard βρίσκεται στα γυρίσματα.

Αυτό δεν άρεσε πολύ στους θαυμαστές της σειράς, που πίστευαν ότι δεν θα ξαναδούν την ηθοποιό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Momoa πήρε μέρος στη live συνάντηση του DC FanDome αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου μοιράστηκε το βίντεο από το «Aquaman And The Lost Kingdom» λέγοντας στους θαυμαστές του:

«Aloha DC FanDome, ζητώ συγγνώμη για την τετραετή αναμονή. Είμαι πολύ περήφανος για τη συνέχεια γιατί θίγει πολλά θέματα περιβαλλοντικά, το ρίσκο είναι υψηλότερο και είμαι απλά ενθουσιασμένος γιατί είχα μεγαλύτερη επαφή με τον James (ο σκηνοθέτης του Aquaman)».

Ενώ, λοιπόν, ο Momoa είναι κατευχαριστημένος με τη συμμετοχή του στην ταινία, το κοινό φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στο υπόλοιπο cast, ειδικά στην Amber Heard. Τα πλάνα ξεκίνησαν με τον ίδιο να πηγαίνει στα γυρίσματα για την πρώτη ημέρα παραγωγής τον Ιούλιο. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα dislikes από likes, κάτι που συμβαίνει σπάνια και αντικατοπτρίζει την απέχθεια του κοινού απέναντι στη ηθοποιό.

Πριν δείξει άλλα μέλη του καστ, συμπεριλαμβανομένου του Yahya Abdul-Mateen II (ο οποίος παίζει τον David Kane/Black Manta), φαίνεται η Heard ως Mera. Μετά από την πρώτη ταινία δημιουργήθηκαν ερωτήματα για το αν θα επέστρεφε λόγω των νομικών συγκρούσεων με τον πρώην σύζυγό της Johnny Depp – ο οποίος έχει αποκλειστεί από τις ταινίες της Disney-.

Οι fans του Johnny Depp ζητούσαν την αποχώρησή της από το Aquaman 2

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι θαυμαστές του Depp μάζευαν διαδικτυακά υπογραφές για την απομάκρυνση της Heard από το Aquaman And The Lost Kingdom -κάτι που δεν έπιασε-. Και φαίνεται ότι μερικοί θαυμαστές δεν είναι ευχαριστημένοι που επέστρεψε, ενώ αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να πληρώσουν για να δουν την Heard στην ταινία. Ωστόσο, οι φήμες ότι δεν θα επιστρέψει για το Sequel είναι πλέον παρελθόν, καθώς φωτογραφήθηκε στο σετ με το σκούρο πράσινο ενιαίο της Mera, οπότε θα πρέπει όλοι να συμφιλιωθούν με την ιδέα της επιστροφής της.

Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους και ο σκηνοθέτης Wan υποσχέθηκε στους θαυμαστές μια πιο σοβαρή αλλά και «διασκεδαστική» ταινία.