Η αντιμετώπιση που είχε η Amber Heard στη διάρκεια της δίκης της με τον Johnny Depp, ήταν μοναδική. Σε καμία άλλη υπόθεση όπου μια γυναίκα καταγγέλει έναν διάσημο άντρα για κακοποίηση, το κοινό δεν στρεφόταν εναντίον της. Αυτό δε συνέβη γιατί ο Depp τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης ή γιατί εθελοτυφλεί ο κόσμος. Συνέβη γιατί τα στοιχεία της δίκης έδειξαν πως ήταν μια αμφίδρομα τοξική σχέση που περιείχε βία κι από τις δύο πλευρές, αλλά και δόλο από την πλευρά της Heard. Παρόλα αυτά, η Ratajkowski και η Julia Fox τα αμφισβητούν όλα.

Στο podcast που ξεκίνησε πριν μερικές μέρες η Emily Ratajkowski, με τίτλο High Low, οι δύο κυρίες συζήτησαν για πολλά. Μίλησαν για την αντιθετική σχέση τους με το σεξ, με την Ratajkowski να λέει πως είναι ζωτικό να κάνει κάθε μέρα, ενώ η Julia Fox δεν ψήνεται ιδιαίτερα και προτιμάει να καταναλώσει αγιαχουάσκα, ένα παραισθησιογόνο και αναζωογονητικό φυτό, και να τριπάρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)


Μίλησαν όμως ενδελεχώς και για την υπόθεση Heard-Depp, που τελεσιδίκησε στο δικαστήριο, με την Ratajkowski να ρωτάει τη Fox για τους λόγους που στήριξε, σε αντίθεση με την πλειοψηφία, την Heard.

«Είναι υπέροχο αυτό που έκανες», της είπε η Emily.

«Σ΄ευχαριστώ. Αυτό ήταν τρελό. Νομίζω πως υπάρχει ένα κίνημα στο TikTok σχετικά με την Amber και τον Johnny όταν οι άνθρωποι διαβάζουν όλα τα έγγραφα, σαν μια επαναξιολόγηση, αλλά και πάλι η ζημιά έχει γίνει. Έπρεπε να πω κάτι γιατί αν μπορεί να συμβεί αυτό στην Amber που είναι λευκή, ξανθιά, πανέμορφη, επιτυχημένη ηθοποιός, επειδή οι άνθρωποι λένε ότι δεν είχε καριέρα πριν τον Depp – είχε 10 ταινίες νομίζω – τότε καμία μας δεν είναι ασφαλής.

Ένιωσα την ανάγκη να πω κάτι. Παιδιά, δεν κατανοείτε ότι αυτό θα καταστρέψει την ανθρωπότητα, όλες οι γυναίκες στον κόσμο θα υποφέρουν από αυτό.

Η κακοποίηση είναι τόσο υποχθόνια και κάποιες φορές δεν το κατανοείς ότι κακοποιείσαι και δεν θες να δεις τον εαυτό σου ως θύμα, αλλά προσπαθείς να είσαι δυνατή και να ανταποδώσεις και να πεις “πολεμάμε ο ένας τον άλλον”. Πάντοτε στηρίζω τις γυναίκες σε μια τέτοια κατάσταση, γιατί έχω βρεθεί εκεί και ξέρω πόσο μοναχικά είναι. Ξέρω πόσο τρομακτικό είναι όταν οι άνθρωποι που σε κοιτάζουν όλοι σου τη ζωή, σε κοιτάζουν τώρα κοροϊδευτικά.

Εκεί νιώθεις την ανάγκη να πεις “δε λέω ψέμματα. Πείτε με όπως θέλετε, αλλά ψεύτρα δεν είμαι”».

Σε αυτά τα λόγια της Fox η Ratajkowski συμπλήρωσε πως «ο τρόπος που οι άνθρωποι την παρουσίασαν σαν μια υστερική ήταν…», για να συμπληρώσει η Fox με τη φράση «fucked up», δηλαδή άθλιος, σε ελεύθερη μετάφραση.

Αυτό που υποστηρίζει δηλαδή η Julia Fox, με τις ευλογίες της Ratajkowski, είναι πως αν μια γυναίκα καταγγέλει είναι πάντοτε αυτή που έχει το δίκιο και ο καταγγελόμενος πρέπει να τιμωρηθεί. Ακόμα κι αν τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε εκατέρωθεν κακοποίηση.

Φυσικά, η Fox είναι αυτή που στη διάρκεια της δίκης έγραψε ότι η Amber άσκησε σωματική βία στον Depp, αλλά δεν είναι κακοποίηση γιατί αυτός ήταν πάντοτε ο δυνατότερος σε επίπεδο εξουσίας και σωματικής διάπλασης. Με απλά λόγια, αν δεν είσαι από πάνω κοινωνικά, ρίξε ξύλο και δεν πειράζει, δεν είναι κακοποίηση.

Ratajkowski

Υπάρχει δηλαδή σωματική βία που δεν είναι κακοποίηση και δεν πειράζει να την ασκήσει κάποια. Επειδή δηλαδή ο Depp είχε μια μεγαλύτερη καριέρα και όνομα στην αγορά, πρέπει να σκάσει και να δέχεται την Heard να του αφοδεύει το μαξιλάρι.

Να μας εξηγήσει επίσης η Julia Fox πώς ορίζεται η επιτυχημένη ηθοποιός, γιατί η Amber Heard δεν είναι σίγουρα τέτοια, όχι μόνο πριν μπλέξει με τον Depp, ούτε και μετά. Το ότι είχε πριν 10 ταινίες δεν λέει πολλά για την ποιότητα της πορείας της, γιατί όλες αυτές οι ταινίες είναι οριακά υποφερτές και οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να τις θυμηθούν και ως τίτλο, ακόμα κι αν τους τις δείξεις.

Τέλος, με τα λεγόμενα τους, ο εύλογος συνειρμός είναι πως υποστηρίζουν ότι η Rihanna, μια γυναίκα που αυτή κι αν έχει δώσει πραγματικούς αγώνες και είναι φεμινίστρια, προσέλαβε έναν κακοποιητή για το σόου της.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Irina Shayk και Bradley Cooper έχουν αναθερμάνει τον έρωτα τους: Βολτάρουν αγκαλιασμένοι στη Νέα Υόρκη

Sean Penn: Έδωσε το Όσκαρ του στον Zelensky – «Όταν κερδίσει η Ουκρανία, φέρ’ το ο ίδιος στο Μαλιμπού»

Shakira: Παίρνει τα παιδιά και πάει στο Μαϊάμι – Συμφώνησαν με τον Pique μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων