Η τριλογία του 50 Shades of Gray άρχισε το ταξίδι της το 2015, οπότε αυτή η ελληνική ταινία που βρίσκεται στο Ertflix δε θα μπορούσε να έχει αντλήσει έμπνευση από εκεί. Το ανάποδο θα μπορούσε να συμβεί.

Το γράφουμε καθ’ υπερβολή, αλλά οι Επικίνδυνες Μαγειρικές με τους Μαρκουλάκη-Χωραφά-Ζυγούλη είχαν μια έντονη αίσθηση από το προκλητικό και το υπέρμετρα ερωτικό που έχουν οι Αποχρώσεις, απλά έναν βαθμό πιο κάτω. Στις Αποχρώσεις είχαμε το bdsm, στις Επικίνδυνες Μαγειρικές το αφροδισιακό του φαγητού.

Ertflix Επικίνδυνες Μαγειρικές
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των παθιασμένων σκηνών, Επικίνδυνες Μαγειρικές/Ertflix

Ήταν κάπου στο 2010 όταν κυκλοφόρησε η ταινία. Ήταν μια ταινία με μεγάλη φήμη, καθώς έπαιζε η Κάτια Ζυγούλη, στα ξεκινήματα της σχέσης της με τον Ρούβα, σε έναν ρόλο femme fatale όπου δεν δίστασε να δείξει και μέρη από το γυμνό της κορμί. Με τα χαρακτηριστικά μιας Αφροδίτης που αναδύεται από τη θάλασσα, η Ζυγούλη σαγηνεύει δύο άντρες, δύο σεφ, έναν εκ Γαλλίας ορμώμενο (Γιώργος Χωραφάς), πιο κοσμοπολίτη και γκουρμέ, και έναν πιο ρέμπελο (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), αλλά εξίσου εντυπωσιακό στα πιάτα του που έχουν πιο down to earth νότες.

Θα σαρώσουν στο Ertflix

Η Νανά, ο χαρακτήρας της Ζυγούλη, είναι μια μοιραία απόλαυση που στην ταινία δεν οδηγεί σε κάτι μοιραίο, αλλά στη σύναψη μιας φιλίας, μιας μαγειρικής φιλίας η οποία επιστεγάζεται στις κοινές ερωτικές φαντασιώσεις και εμπειρίες των δύο ανδρών με το αντικείμενο του πόθου τους.

Ertflix
Ζυγούλη και Χωραφάς στη σκηνή γνωριμίας των ρόλων τους, Επικίνδυνες Μαγειρικές/Ertflix

Οι Επικίνδυνες Μαγειρικές δεν είναι τελικά και τόσο επικίνδυνες, έχοντας να επιδείξουν ως θετικά στοιχεία μόνο τις ερωτικές σκηνές που η Ζυγούλη μόνη της τις απογειώνει. Είναι και τα μόνα σημεία που δεν φαίνεται ότι δεν είναι ηθοποιός. Διότι στα διαλογικά μέρη, καλύτερα να κλείσεις τα αυτιά σου.

Γενικά, η ταινία, που ανέβηκε στο Ertflix, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το ποντάρισμα της ήταν στις ερωτικές σκηνές και είναι κρίμα που είχε Μαρκουλάκη και Χωραφά, δύο πολύ καλούς ηθοποιούς, να αναλώνονται σε ρόλους που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν το βάθος τους. Και σκηνοθετικά δηλαδή, οι Επικίνδυνες Μαγειρικές δεν είναι fatale, αλλά αρκετά boring. Ακόμα και η επιλογή ονόματος για τη Ζυγούλη, το Νανά, δεν είναι όνομα ταιριαστό σε μια μοιραία γυναίκα.

Επειδή όμως τα βράδια της Κυριακής δεν ψάχνεις για κάτι παραπάνω, αλλά για κάτι να περνάει μπροστά από τα μάτια σου, πάτα το play στο Ertflix – γιατί κάτι μας λέει ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών – και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Ίσως και ο ύπνος.