Τί κοινό έχουν η Agatha Christie, η Jennifer Lopez και ένας Ούγγρος αγρότης της Σοβιετικής Ένωσης; Όλοι, έχουν την τιμητική τους την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου. Νέες, αλλά και παλαιότερες προβολές που συνεχίζονται να προβάλλονται, αποτελούν τις κύριες προτάσεις των αθηναϊκών κινηματογράφων.

Death on the Nile («Έγκλημα στο Νείλο»)

Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, ταξιδεύει, αυτή τη φορά, στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο, συνεχίζοντας τον αγώνα του για εξιχνίαση εγκλημάτων. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού, διακόπτεται απότομα από βίαιες δολοφονίες, το ανέμελο ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε μια αγωνιώδη περιπέτεια, αφού καλείται να ανακαλύψει για μία ακόμη φορά τον δολοφόνο.

Αν και η ταινία δεν έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής θετικές κριτικές, το cast είναι αρκετά πλούσιο, αφού μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ονόματα όπως Gal Gadot, Russell Brand, Leticia Wright, Ali Fazal, Jennifer Saunders κ.α. Μένει να δούμε αν ανταποκρίνεται στα στάνταρ των προηγούμενων ταινιών.

Okul Tirasi («Φύλακας Αδελφός»)

Στα βάθη της Ανατολής, ο κουρδικής καταγωγής Γιουσούφ νοιάζεται για τον μικρό συμμαθητή και φίλο του τον Μέμο, ένα παιδί που δεν αντέχει τις κακουχίες που βιώνει στο οικοτροφείο. Οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, το ασύλληπτο κρύο και η άσχημη συμπεριφορά των δασκάλων,  πρωταγωνιστούν σε ένα δράμα γεμάτο από τα προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη της ταινίας, Ferit Karahan, ο οποίος υποστηρίζει πως ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν αλλάξει από τότε που ο ίδιος πήγαινε σε παρόμοιο σχολείο, στη δεκαετία του ‘90.

Marry me («Παντρέψου με»)

Η Jennifer Lopez υποδύεται μια φτασμένη τραγουδίστρια, η οποία ετοιμάζεται να ανταλλάξει όρκους αιώνιας αφοσίωσης και αγάπης με τον σύντροφο της – τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Maluma, κατά τη διάρκεια μιας πολυαναμενόμενης συναυλίας της, on stage, όταν ανακαλύπτει πως εκείνος την απατά. Τότε, επιλέγει τυχαία έναν φαν από το κοινό (τον Owen Wilson) για επίδοξο σύζυγο ως αντίποινα.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Natural Light («Φυσικό Φως»)

Ιδανική πρόταση για τους σινεφίλ. Σε κατεχόμενο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Ούγγρος αγρότης που συμμετέχει σε τάγμα εκκαθάρισης Ρώσων ανταρτών βρίσκεται απρόσμενα επικεφαλής και αντιμέτωπος με τη φρίκη του πολέμου.

Η ταινία αποτελεί δημιούργημα δύο Ούγγρων σκηνοθετών, εισάγοντας τη χώρα στην παγκόσμια αγορά θεάματος.