Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/02), είναι μεταξύ των κορυφαίων ειδήσεων στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μάλιστα, συλλυπητήρια μηνύματα – ακόμα και στα Ελληνικά – έχουν απευθύνει πολλοί ηγέτες χωρών, όπως ο ένοικος του Λευκού Οίκου Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και αξιωματούχοι, όπως η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Έτσι, λοιπόν, το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα απηύθυνε, την Πέμπτη (02/03), και ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’, δηλώνοντας συγκλονισμένος από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τι γράφει στο μήνυμά του ο Βασιλιάς Κάρολος

«Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε συγκλονιστεί και λυπηθεί βαθύτατα από την είδηση του τρομερού δυστυχήματος με δύο τρένα στη Βόρεια Ελλάδα και θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθύτερα δυνατά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή τους», αναφέρει στο μήνυμά του ο Βασιλιάς Κάρολος, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική βασιλική οικογένεια μέσω Twitter.

Ακόμα, ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνει: «Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στην Ελλάδα μας εντυπωσιάζει πάντα η ευγένεια και η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού και οι σκέψεις, οι προσευχές και η ειλικρινής συμπαράστασή μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή τη φρικτή τραγωδία».

Φωτογραφία κειμένου: Shutterstock