Υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα εκστομίσεις, μετά δε μπορείς να τα πάρεις πίσω. Κι είναι απ΄αυτά που σκοτώνουν τις σχέσεις και δεν επιτρέπουν να ξανακολλήσει το γυαλί. Ο Harry και η Meghan Markle έχουν κάνει πολλά τα τελευταία 3 χρόνια, ώστε να έχουν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την οικογένεια τους. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε έστω μια χαραμάδα να τα βρουν, αυτή έκλεισε, μάλλον οριστικά, αφού ο Harry αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ότι ο William, ο αδερφός του, άσκησε σωματική βία πάνω του.

Σε ένα απόσπασμα από την επερχόμενη αυτοβιογραφία του που έφερε στο φως η Guardian, ο Harry περιγράφει μια διαφωνία που είχε με τον αδερφό του για την Meghan Markle. «Με έπιασε από το κολλάρο, έσκισε το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα», αναφέρει ο Harry για το περιστατικό.

Εδώ χρειάζεται μια εξήγηση. Το BBC αναφέρει πως δεν έχει στα χέρια του κανένα αντίτυπο της αυτοβιογραφίας που θα έχει τίτλο Spare. Δεδομένου ότι το BBC δεν είναι καταγγελτικό προς τη βασιλική οικογένεια, αλλά είναι προς τη Meghan και τον Harry κατά καιρούς, ενώ η Guardian έχει την αντίθετη κατεύθυνση, αυτό σημαίνει πως ο εκδοτικός οίκος, με τη σύμφωνη γνώμη του Harry, ήθελε να πάει το αντίτυπο στη Guardian για να δημοσιευτεί αυτό το απόσπασμα όπως γράφεται, δίχως φιλτράρισμα. Άρα, θέλει με κάθε τρόπο να εκθέσει τον William.

Γι΄αυτό κιόλας η Guardian δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσεγγίσει τον William για να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας. «Είναι ευθύνη του Harry. Εμείς πολύ προσεκτικά, προφανώς, στην αναφορά μας, δεν το αποκαλούμε μάχη, γιατί ο Harry δεν ανταπέδωσε», εξήγησε στο BBC ο αρθρογράφος του αποκλειστικού.

Το περιστατικό βίας από τον μεγάλο αδελφό προς τον μικρό, έλαβε χώρα το 2019 στο σπίτι του Harry στο Λονδίνο και κλιμακώθηκε γιατί ο William ήταν επικριτικός ως προς τη Markle και τον γάμο μαζί της και την αποκαλούσε «δύσκολη, αγενή και σκληρή», ενώ ο Harry υποστηρίζει πως καθοδηγούσε τα μίντια να πολεμούν τη Markle.

«Κάποια στιγμή, άφησε κάτω το ποτήρι με το νερό, με έβρισε και ήρθε καταπάνω μου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Πολύ πολύ γρήγορα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου και τα κομμάτια μου μου προκάλεσαν εκδορές. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα και του είπα να φύγει από το σπίτι», περιγράφει ο Harry.

Εκείνη τη στιγμή, ο Harry υποστηρίζει πως ο William ένιωσε τόσο άσχημα, τόσο μετανιωμένος, που άρχισε να ζητάει από τον ίδιο να απαντήσει στην επίθεση και να τον χτυπήσει. Ο Harry αρνήθηκε.

Αυτό το απόσπασμα έρχεται να προστεθεί στα όσα έχει αναφέρει στο ντοκιμαντέρ στο Netflix ο Harry για την προβληματική σχέση του με τον πατέρα και τον αδερφό του. Το σκηνικό βίας έγινε το 2019 και το 2020, σε μια εκδήλωση όπου βρέθηκαν, ο William, πάντοτε σύμφωνα με τον Harry, άρχισε να του φωνάζει και ο Βασιλιάς Κάρολος του απέδιδε πράγματα που δεν ήταν αλήθεια, ενώ η Ελισάβετ, που ήταν παρούσα, ήταν σιωπηλή και απλώς παρακολουθούσε όσα συνέβαιναν.

Στην κηδεία του Φιλίππου, υπήρξε ακόμα ένα περιστατικό, με τον Κάρολο να μπαίνει ανάμεσα στα δύο αδέλφια και να τους λέει χαρακτηριστικά «σας παρακαλώ, μην κάνετε θλιβερά τα τελευταία χρόνια της ζωής μου».

Μετά απ΄όλα αυτά, ο Harry έχει και το θράσος να δίνει συνέντευξη στο ITV για την προώθηση της αυτοβιογραφίας, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή, όπου λέει ότι «θέλω να έχω πίσω τον πατέρα μου και τον αδελφό μου», παρόλο που στο trailer της συνέντευξης ακούγεται να λέει επίσης ότι δεν έχει δείξει κανείς διάθεση συμφιλίωσης και μετάνοιας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

James Corden: Ο λόγος που σταματάει το late night, η συγκίνησή του και η κουβέντα αλήθειας που είχε με τον γιο του

Γιώργος Λιάγκας: Η ενοχλημένη αντίδρασή του στις δηλώσεις της Σολωμού στο περιοδικό Nitro – «Μην τα βάζεις μαζί μου, βρες αλλού εχθρούς»

Romeo & Juliet: 54 χρόνια μετά οι πρωταγωνιστές μηνύουν την Paramount και τον νεκρό Τζεφιρέλι για παιδική κακοποίηση