Angelina Jolie και Brad Pitt. Άνετα θα μπορούσε η σχέση τους μετά το διαζύγιο να γίνει ένα μεξικάνικο σίριαλ, μια σαπουνόπερα βρε αδερφέ. Από το 2016 και μετά, πρέπει να έχουν περάσει περισσότερο χρόνο σε δικαστήρια, έστω μέσω των εκπροσώπων τους, παρά στις δουλειές τους. Όχι μόνο στην υποκριτική, αλλά και στις εταιρείες που είναι μέτοχοι ή έχουν ιδρύσει.

Στη διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν πολλά κοινά σε επιχειρηματικό επίπεδο και ένα απ΄αυτά είναι το Chateau Miraval που αγόρασαν στη Γαλλία, στην περιοχή Κόρενς, με την έκταση του να ξεπερνά τα 4.000 στρέμματα. Το συγκεκριμένο οίκημα και οικόπεδο αγοράστηκε το 2008 έναντι 164 εκατομμυρίων δολαρίων και ανατέθηκε η διαχείριση του στην εταιρεία Quimicum, θυγατρική των δύο ξεχωριστών εταιρειών που έχουν ο Brad Pitt και η Angelina Jolie.

Ο μεν Pitt ίδρυσε τότε την Mondo Bongo, στην οποία ανήκε το 60% του Miraval, η δε Jolie έχει τη Nouvel, στην οποία ανήκε το 40%. Και οι δύο εταιρείες είναι ΕΠΕ.

Σύμφωνα όμως με έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια η Daily Mail, το 2013 ο Pitt μεταβίβασε το 10% στην Jolie, για να έχουν και οι δύο ισότιμη κυριαρχία στο οινοποιείο τους.

Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά, καθώς τα τελευταία χρόνια η Angelina Jolie επιχείρησε να πουλήσει το μερίδιο της στην Quimicum, ερήμην του Pitt, χωρίς να του δώσει την ευκαιρία να αρνηθεί ή να εξαγοράσει ο ίδιος το ποσοστό της. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Nouvel έχει προβεί σε συστηματική παρακώλυση της λειτουργίας της Quimicum και καθυστερεί την συμφωνία για τους ετήσιους προϋπολογισμούς και την ανανέωση του διευθυντή».

Jolie VS Pitt Vol. 2

Για όλα αυτά, ο Pitt προχώρησε σε μήνυση μέσω της Mondo Bongo προς τη Nouvel. Αυτή η μήνυση οδήγησε σε νέα δικαστική διαμάχη, η οποία φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, σύμφωνα με το Entertainment Tonight.

Οι δύο αντίπαλες «παρατάξεις» φαίνεται πως έφτασαν σε συμφωνία για να πουλήσει η Jolie το δικό της ποσοστό στον Brad Pitt και να περιέλθει στα χέρια του εξ ολοκλήρου το Chateau Miraval. «Κάναμε πολλές προσπάθειες να λυθεί το ζήτημα εξωδικαστικά και με φιλικό τρόπο, όμως μας εξανάγκασε να καταγγείλουμε τη μεταβίβαση των μετοχών της Quimicum και να επαναφέρουμε τα ποσοστά στο 60-40» ανέφερε η πλευρά των εκπροσώπων του Pitt.

Αυτή ήταν μια δεύτερη δικαστική επικράτηση του 57χρονου ηθοποιού κατά της Jolie, μετά την απόφαση του Ιουνίου για την κηδεμονία των παιδιών, που ανατέθηκε εξ ημισείας και στους δύο. Η Angelina Jolie βέβαια είχε ζητήσει την εξαίρεση του δικαστή Ouderkirk, ο οποίος μάλιστα τους είχε παντρέψει το 2014, γιατί απέκλεισε 3 από τα παιδιά τους να καταθέσουν κατά του Pitt.