Μόνο «βελούδινος» δεν είναι ο χωρισμός του Τζο Τζόνας με την Σόφι Τέρνερ, παρά την αρχική τους ανακοίνωση, αφού μέσα σε αυτές τις σχεδόν δύο εβδομάδες από την ώρα που έγινε γνωστό το διαζύγιο, οι διαρροές δείχνουν ψυχροπολεμικό κλίμα. Κι όσο υπάρχουν παιδιά στη μέση, μπορεί να λένε ότι θα λειτουργούν για την προστασία τους, αλλά το αντίθετο γίνεται. Όσο υπάρχουν παιδιά, τόσο υπάρχει κάτι να διεκδικήσουν και να υποστηρίξουν μια καλή έξωθεν μαρτυρία για την γονική τους συμπεριφορά.

Έτσι, ο Τζο Τζόνας κράτησε τα παιδιά μαζί του στις ΗΠΑ και η Σόφι Τέρνερ γύρισε στη Βρετανία για γυρίσματα, ενώ κάπου στο μεσοδιάστημα βγήκε για ποτό με την Τέιλορ Σουίφτ. Μόνο που, όπως φαίνεται από αγωγή για την επιμέλεια που κατέθεσε η Σόφι Τέρνερ στο δικαστήριο του Μανχάταν, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία να κρατήσει τα παιδιά ο Τζόνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το People, η 3χρονη Γουίλα και η 14 μηνών Ντ. (δεν έχει ακόμα βαφτιστεί), θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αγγλία και να ζουν στο σπίτι της 27χρονης ηθοποιού, της μαμάς τους.

«Καλείται να επιστρέψει άμεσα τα παιδιά τα οποία πήρε λανθασμένα ή έχει καταχρηστικά περιορίσει», αναφέρει η αγωγή της Τέρνερ.

Ο τσακωμός που τέλειωσε τον γάμο Σόφι Τέρνερ και Τζο Τζόνας

Όπως υποστηρίζει η ηθοποιός, αυτή και ο Τζο Τζόνας συμφώνησαν το σπίτι τους στην Αγγλία να χαρακτηριστεί ως η πρώτη τους κατοικία και το παντοτινό τους σπίτι τα Χριστούγεννα του 2022. Γι’ αυτό και πωλήθηκε το σπίτι τους στο Μαϊάμι και είχαν σκοπό να αγοράσουν σπίτι στην εξοχή της Αγγλίας τον Απρίλιο.

Όταν ξεκίνησε η περιοδεία των Jonas Brothers, το τότε ζευγάρι συμφώνησε να τον ακολουθήσουν τα δύο κορίτσια, μιας και είχε περισσότερες ελεύθερες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, με την Σόφι Τέρνερ να βρισκόταν το καλοκαίρι σε γυρίσματα για μια μίνι σειρά.

Σύμφωνα με την Σόφι Τέρνερ, η συμφωνία ακυρώθηκε όταν ο γάμος τους κατέληξε σε διαζύγιο, κάτι που έγινε απότομα στις 15 Αυγούστου. Τότε υπήρξε μια έντονη διαφωνία, με αποτέλεσμα ο Τζο Τζόνας να καταθέσει αίτηση διαζυγίου στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Ο πατέρας τους διαθέτει τα διαβατήρια των δύο παιδιών. Αρνείται να τα επιστρέψει στη μητέρα τους και αρνείται να στείλει τα παιδιά στην Αγγλία, εκεί όπου ζει η μητέρα», αναφέρουν τα έγγραφα της αγωγής.

Την Τετάρτη, στις 19/9, οι δικηγόροι του Τζόνας ενημέρωσαν αυτούς της Σόφι Τέρνερ πως δεν θα επιστρέψει τα διαβατήρια και δεν θα συναινέσει ώστε οι κόρες τους να γυρίσουν στην Αγγλία.

Όλο αυτό δείχνει πως η σπέκουλα και η φημολογία που απέρριπταν στην αρχική τους ανακοίνωση οι δύο, μόνο μακριά από την πραγματικότητα δε βρισκόταν.