Περίπου 150 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου και 1000 απομακρύνθηκαν, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές συνοικείες, τη Causeway Bay, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τη σβήσουν.

Όπως έγινε γνωστό από τη Guardian, επτά γυναίκες και ένας άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείου. Μάρτυρες έκαναν λόγο για πυκνό καπνό που έβγαινε από την εξωτερική σκαλωσιά τοίχου, καθώς το κτίριο βρίσκεται υπό ανακαίνιση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο σε χώρο όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης. Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες και σήμαναν συναγερμό επιπέδου τρία. Κάλεσαν τους εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο να μην κατέβουν κάτω αλλά να παραμείνουν σε ασφαλείς ορόφους.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει αδιευκρύνιστει, αν και η South China Morning Post ανέφερε ότι ξέσπασε από διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος. Τμήματα του κτιρίου ανακαινίζονται και τα κάτω επίπεδα του καλύπτονται από σκαλωσιές.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν μια επεκτεινόμενη σκάλα για να σώσουν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στον εξωτερικό χώρο του πέμπτου ορόφου, ενώ όπως δήλωσε μέλος μιας παγιδευμένης γυναίκας στο StandNews, η κατάσταση ήταν χαοτική.

Η φωτιά πάντως ήρθε σε μια κακή στιγμή, αφού η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου γέμιζε από κόσμο.