Λίγο παραπάνω από τους γάμους του Απόστολου Γκλέτσου κράτησε η συμμαχία Θάνου Τζήμερου, Φαήλου Κρανηδιώτη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τους δύο πρώτους να ανακοινώνουν τον διαχωρισμό τους από τον κομματικό σχηματισμό του τρίτου. Ο Μπογδάνος είχε ανακοινώσει πριν μήνες τη δημιουργία της Εθνικής Συμφωνίας και είχε ενωθεί με τη Δημιουργία των Τζήμερου-Κρανηδιώτη για να σχηματίσουν την Εθνική Δημιουργία.

Όμως οι τελευταίες κινήσεις του πρώην βουλευτή της ΝΔ ενόχλησαν τους δύο πολιτικούς, με αποτέλεσμα να ανακοινώσουν πως πλέον δεν συμπορεύονται γιατί ο Μπογδάνος, υποστηρίζουν, πως λειτουργεί καιροσκοπικά και εξυπηρετεί μόνο τη δική του ατζέντα.

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος
Φαήλος Κρανιδιώτης».

Φυσικά το timing αυτής της διάσπασης δεν είναι τυχαίο. Έγινε ένα 24ωρο μετά την εισχώρηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου στον σχηματισμό του Μπογδάνου με τον ρόλο της Αντιπροέδρου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς με ανάρτηση στο Twitter όπου καλωσορίζει τη Λατινοπούλου στη θέση της Αντιπροέδρου της Εθνικής Συμφωνίας.

* Φωτογραφία: NDP

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μητσοτάκης: «Η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήταν νόμιμη, αλλά λάθος…δεν το γνώριζα»

Donald Trump: Γιατί το FBI εκτέλεσε έκτακτη έρευνα στην έπαυλη του

Ταϊβάν: Πώς η κρίση στις σχέσεις με την Κίνα επηρεάζει την Ευρώπη